eur:
394.16
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Donald Trump amerikai elnök sajtóértekezletet tart a washingtoni Fehér Házban 2020. november 24-én, miután a 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 400 pontos emelkedés után a történelem során először átlépte a 30 ezer pontot.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Kevin Dietsch

Országalapító értékekre emlékeztette az amerikaiakat Donald Trump

Az elnök a hagyományos amerikai értékek ünneplésére buzdította honfitársait a hálaadás napján, csütörtökön kiadott proklamációjában.

Arra biztatta az amerikaiakat, hogy ezen az ünnepnapon emlékezzenek az olyan "országalapító értékekre, mint a hit, a család, a felebarátság, és adjanak hálát a szabadság és a demokrácia elveiért".

Az Egyesült Államokban a hivatalban lévő elnökök hagyományos köszöntőket szoktak mondani a nemzeti ünnepeken. A hálaadás napja szövetségi ünnep, munkaszüneti nap az országban.

Üzenetében Trump arra is buzdította az amerikaiakat, hogy "gyűljenek össze otthonaikban és a templomokban, és mondjanak hálaadó imát Istennek a sok áldásért".

Utóbbi mondatait a sajtó egy részében bírálattal fogadták, mert a járványügyi szakemberek többsége éppen azt javasolta, hogy a koronavírus-járvány miatt mindenki inkább maradjon otthon, szűk családi körben ünnepeljen, ne keljen útra családlátogatásra.

Az egészségügyi szakemberek intése ellenére az amerikai légikikötők adatai szerint több mint ötmillió amerikai váltott repülőjegyet az ünnepnap előtt, hogy szeretteihez utazzék.

New York, 2020. november 26.
A New York-i Empire State Building tetejéről készített képen a Macy's áruház hálaadásnapi parádéja New Yorkban 2020. november 26-án. A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartották meg a felvonulást.
MTI/AP/Craig Ruttle
A New York-i Empire State Building tetejéről készített képen a Macy's áruház hálaadásnapi parádéja New Yorkban 2020. november 26-án. A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartották meg a felvonulást. MTI/AP/Craig Ruttle

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×