INFORÁDIÓ 
2021. január 27. szerda
Angelika

hálaadás

donald trump

usa

egyesült államok

Donald Trump amerikai elnök sajtóértekezletet tart a washingtoni Fehér Házban 2020. november 24-én, miután a 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 400 pontos emelkedés után a történelem során először átlépte a 30 ezer pontot.

Országalapító értékekre emlékeztette az amerikaiakat Donald Trump

Infostart / MTI

Az elnök a hagyományos amerikai értékek ünneplésére buzdította honfitársait a hálaadás napján, csütörtökön kiadott proklamációjában.

Arra biztatta az amerikaiakat, hogy ezen az ünnepnapon emlékezzenek az olyan "országalapító értékekre, mint a hit, a család, a felebarátság, és adjanak hálát a szabadság és a demokrácia elveiért".

Az Egyesült Államokban a hivatalban lévő elnökök hagyományos köszöntőket szoktak mondani a nemzeti ünnepeken. A hálaadás napja szövetségi ünnep, munkaszüneti nap az országban.

Üzenetében Trump arra is buzdította az amerikaiakat, hogy "gyűljenek össze otthonaikban és a templomokban, és mondjanak hálaadó imát Istennek a sok áldásért".

Utóbbi mondatait a sajtó egy részében bírálattal fogadták, mert a járványügyi szakemberek többsége éppen azt javasolta, hogy a koronavírus-járvány miatt mindenki inkább maradjon otthon, szűk családi körben ünnepeljen, ne keljen útra családlátogatásra.

Az egészségügyi szakemberek intése ellenére az amerikai légikikötők adatai szerint több mint ötmillió amerikai váltott repülőjegyet az ünnepnap előtt, hogy szeretteihez utazzék.

New York, 2020. november 26.
A New York-i Empire State Building tetejéről készített képen a Macy's áruház hálaadásnapi parádéja New Yorkban 2020. november 26-án. A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartották meg a felvonulást.
MTI/AP/Craig Ruttle
A New York-i Empire State Building tetejéről készített képen a Macy's áruház hálaadásnapi parádéja New Yorkban 2020. november 26-án. A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartották meg a felvonulást. MTI/AP/Craig Ruttle

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Kevin Dietsch
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018