eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin
Védőmaszkot viselő nő halad el egy kirakat előtt Kijevben 2020. május 22-én, a koronavírus-járvány idején. Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, de ettől a naptól kezdve a régiók megkezdhetik a korlátozások enyhítését, attól függően, hogy az adott térségben hány fertőzött van.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Tovább romlott a helyzet: telt házas kórház, fertőzött kormánytag Ukrajnában

Ismét csúcsot döntött az újonnan regisztrált fertőzöttek száma Ukrajnában, megközelítve a hatezret, és több mint százan haltak meg az elmúlt napban.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatok alapján 5992 új esettel 287 231-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 106 újabb halálos áldozattal 5408-ra. Eddig 121 919-en gyógyultak meg, viszont jelenleg már 159 904 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban.

A koronavírusos betegek kezelésére kijelölt kórházak egyike teljesen megtelt az ukrán fővárosban - közölte pénteki online tájékoztatóján Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester.

A Kijevi Közgazdasági Iskola szakértői legfrissebb előrejelzésükben azt prognosztizálták, hogy

ha a kormányzat nem vezet be szigorúbb korlátozásokat a mostaniaknál, novemberben már napi tízezerrel is nőhet a fertőzöttek száma,

az elhunytaké pedig az év végéig megközelítheti a húszezret.

Ihor Terehov, a vörös zónába sorolt kelet-ukrajnai Harkiv polgármester-helyettese ugyanakkor pénteken kijelentette, hogy a városban nem fogják leállítani a közöségi közlekedést, így a metrót sem, nem zárják be a piacokat és a bevásárlóközpontokat, utóbbiakban csak a szórakoztató létesítményeket. Mindez azonban követelmény lenne a besorolás alapján.

Közben megfertőződött az első kormánytag is: Olekszij Csernisov területfejlesztési miniszter maga hozta nyilvánosságra, hogy elkapta a vírust, ezért házi karanténba vonult.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×