eur:
394.45
usd:
370.71
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Emmanuel Macron francia elnök (j3) kezet fog, mellettük Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b) a V4+Franciaország egyeztetésen az EU rendkívüli csúcsértekezlete előtt Brüsszelben 2019. május 30-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor: Franciaország a kölcsönös tisztelet jegyében számíthat a magyarokra

A magyar-francia együttműködés felértékelődéséről írt Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet Emmanuel Macron államfőnek küldött a Francia Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

"A francia és a magyar két olyan szabadságszerető nemzet, amely az elődeitől örökségül kapott függetlenségét, önrendelkezését és szabadságát még a legnagyobb megpróbáltatások árnyékában sem adta föl" - fogalmazott Orbán Viktor.

Kifejezte meggyőződését, hogy

"közös értékeinken alapuló együttműködésünk különösen felértékelődik a jelenlegi kihívásokkal teli időszakban, amikor tágabb hazánk, Európa boldogulása a tét".

A magyar miniszterelnök ennek szellemében biztosította a francia államfőt arról, hogy a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésében és a közös európai célok megvalósításában Franciaország a kölcsönös tisztelet jegyében továbbra is számíthat a magyar emberek támogatására - közölte a sajtófőnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×