eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes kezet fog sajtótájékoztatójukon Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor SMS-t küldött Matteo Salvininek

A magyar kormányfő támogatásáról biztosította az olasz politikust, akinek mentelmi ügyében most döntött a olasz parlament illetékes bizottsága.

"A harcod jó harc. Veled vagyunk Matteo!" – posztolta ki Facebook-oldalára Orbán Viktor arra reagálva, hogy az olasz parlament felsőházának mentelmi bizottsága nem támogatta Matteo Salvini szenátor, a Liga párt vezetőjének mentelmi jogának megvonását az őt korábbi belügyminiszterként érintő újabb eljárásban, az Open Arms civil hajóval tavaly érkezett migránscsoport feltartóztatása miatt. A 23 fős bizottság 13 tagja a mentelmi jog megvonása ellen szavazott.

Mint az Infostart megírta, a közösségi oldalán Salvini köszönetet mondott a bizottság tagjainak, hangsúlyozva, hogy az Open Arms és a vele szállítottak "minden szabályt megsértve" érkeztek Olaszországba.

"A bizottság kimondta, hogy nekem volt igazam, csak a kötelességemet teljesítettem az olasz nép érdekében. Most a szó átkerül a szenátusba, meglátjuk, hogy a kormánypártok ragaszkodnak-e a bírósági tárgyaláshoz. Én nem adom fel" – hangoztatta a volt belügyminiszter.

Orbán Viktor a Facebook-poszthoz egy fotót is mellékelt, amelyen egy SMS látható ezzel az angol-olasz szöveggel: "Kedves Barátom! Gratulálok. Magyarország Veled van, Matteo! Viktor"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×