eur:
393.69
usd:
368.33
bux:
66145
2024. április 24. szerda György

Kedvelt turistaközpontok nyílhatnak meg

Görögország a koronavírus-járvány elleni két hónapos küzdelem után újraindította a menetrend szerinti komp- és légi közlekedést a szigetein; megnyitottak a kávézók és éttermek is.

A megbetegedéseket tükröző számok alapján a kormány úgy ítélte meg, sikeresen megfékezték a járvány terjedését a görög szigeteken, így három héttel hamarabb bejelentette a turistaszezon kezdetét.

Az újraindítás első lépésében azonban a kompközlekedést a normális járatsűrűség felére korlátozták, és továbbra sem engedélyezték a Görögország és járványtól jobban sújtott Olaszország közötti járatokat. A kompjáratokon és az éttermekben a távolságtartás szabályainak betartása kötelező:

az éttermek és szórakozóhelyek az asztalaik felét használhatják, és minden asztalnál legfeljebb 6 vendég ülhet.

A kormány azt is bejelentette, hogy a nyár kezdetéig teljesen újra szeretnék nyitni az országot. Május végén teszik közzé azon országok listáját, amelyek állampolgárai kéthetes hatósági karantén és koronavírus-tesztelés nélkül is ellátogathatnak Görögországba.

Görögországban eddig 2900 koronavírusos fertőzöttet és 171 halálos áldozatot regisztráltak, jóval kevesebbet, mint a mediterrán térség más meghatározó országaiban.

A járvány miatt több ideiglenes intenzív osztályt is telepítettek Leszbosz, Számosz, Rodosz, Zákintosz és Korfu szigeteire a meglévő krétai intenzív osztály kapacitásai mellé.

Az idegenforgalom a görög gazdaság létfontosságú eleme, a bruttó összterméknek (GDP) több mint 10 százalékát teszi ki. A kormány adatai szerint több mint 34 millió látogató utazott Görögországba tavaly, akik összesen 18,2 milliárd eurót költöttek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×