INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

ukrajna

képviselő

gyilkosság

öngyilkosság

Lőtt sebbel a fején találtak rá egy parlamenti képviselőre az irodája mosdójában Ukrajnában

Lőtt sebbel a fején találtak rá egy parlamenti képviselőre az irodája mosdójában Ukrajnában

Infostart / MTI

Valerij Davidenko holtteste mellett a helyszínelő rendőrök megtalálták a gyilkos fegyvert - tette közzé a Facebookon Anton Herascsenko ukrán belügyminiszter-helyettes.

Az lb.ua hírportál beszámolója szerint a hatóságok elsődleges feltételezése, hogy a képviselő saját kezűleg végzett magával, de egyelőre nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy egy öngyilkosságnak beállított bűncselekmény történt.

Ihor Moszijcsuk volt parlamenti képviselő a hírportálnak azt mondta, hogy

a hatóságok jelenleg ellenőrzik a biztonsági kamerák felvételeit.

Valerij Davidenko második ciklus óta, azaz 2014-től volt parlamenti képviselő, azt megelőzően 2013 májusa és 2014 márciusa között - vagyis még a menesztett és Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt államfő idején - az agrárpolitikai miniszter helyettese volt. A jelenlegi összetételű parlamentbe az északkelet-ukrajnai Csernyihiv megye egyik választókerületéből jutott be egyéni jelöltként a tavalyi választásokon. Függetlenként a "Bizalom" elnevezésű parlamenti képviselői csoportosuláshoz csatlakozott.

A Davidenkóval egy képviselői csoporthoz tartozó Szerhij Sahov a Hromadszke hírportálnak kifejtette, hogy szerinte a honatyát meggyilkolták.

"Biztos vagyok abban, hogy nem lett öngyilkos. Meggyőződésem, hogy megölték, ezért követelem, hogy folytassanak nyomozást"

- mondta Szerhij Sahov. Hozzátette, hogy a héten Davidenko bent volt a parlamentben a plenáris ülésen, és noha nem beszéltek egymással, szerinte ha bármilyen problémája lett volna, szólt volna róla.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018