INFORÁDIÓ 
2020. május 25. hétfő
Orbán

repülőszerencsétlenség

pakisztán

karacsi

Sebesült nőt visznek hordágyon a Karacsiban történt repülőgép-baleset helyszínén 2020. május 22-én, miután nem sokkal a landolás előtt lakónegyedre zuhant egy utasszállító repülőgép. A pakisztáni légitársaság A320 típusú gépének a fedélzetén hétfős legénység, valamint 99 utas tartózkodott a szerencsétlenség idején, senki nem élte túl a balesetet.

Nincs túlélője a pakisztáni repülőgép-szerencsétlenségnek

Infostart

A Lahorból Karacsiba tartó utasszállító fedélzetén hétfős legénység, valamint 99 utas tartózkodott a szerencsétlenség idején. Az A320 típusú gép Karacsiban, a nemzetközi repülőtértől nem messze fekvő, sűrűn lakott városnegyedre zuhant.

A pakisztáni légitársaság szóvivője, Abdullah Hán a CNN hírtelevíziónak azt mondta, hogy a baleset előtt a pilóta - miután megkapta a leszállási engedélyt - vészjelzéseket adott le.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Pakistan International Airlines gépe Pakisztán egyik legforgalmasabb légikikötőjébe, a Karacsiban fekvő Dzsinna Nemzetközi Repülőtérre tartott, amikor a tragédia történt.

A PCAA egy magas rangú tisztségviselője a Reuters hírügynökségnek azt mondta, egyelőre nem tudják biztosan, mi okozta a szerencsétlenséget, de elképzelhetőnek tartotta, hogy a repülőgép futóművei nem nyíltak ki.

Egy ilyen géppel történt a katasztrófa, a pilóta vészjelzéseket adott le, mielőtt a repülő lezuhant.
Egy ilyen géppel történt a katasztrófa, a pilóta vészjelzéseket adott le,
mielőtt a repülő lezuhant.

Az orvosok és a tűzoltók mellett a helyszínre érkezett a hadsereg több alakulata is, hogy segítsék a mentési munkálatokat.

A pakisztáni Geo TV televíziós társaság helyszíni felvételeinek tanúsága szerint a lakónegyedet sűrű füst borítja, a Hszinhua kínai hírügynökség szerint tűz ütött ki. Szemtanúk szerint a repülőgép rövid ideig körözött a házak fölött, ezután csapódott be a Dzsinnah nemzetközi repülőtér melletti sűrűn lakott negyedbe. A közösségi médiában megosztott felvételeken azt mutatják, ahogy a katonák sérült embereket, köztük gyerekeket mentenek ki a romok alól.

Egy szemtanú újságíróknak azt mondta, a gép előbb egy átjátszó toronyba csapódott, majd a házakra zuhant. Az Aviation Herald úgy tudja, a futóművek kiengedésével volt probléma, ezért a pilóták megszakították a landolást, de a repülőgép a második megközelítéskor magasságot vesztett, és lezuhant – írta az Airportal.hu. A portálon szereplők szerint egy 15 éves Airbus A320-as repülő érintett a balesetben.

Imran Hán pakisztáni miniszterelnök a Twitter közösségi oldalon részvétét fejezte ki a halálos áldozatok családtagjainak, és hozzátette, hogy vizsgálatot rendelt el.

Nyitókép: MTI/AP/Faríd Hán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018