eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Franciaországban 24 ezer fölé emelkedett a halottak száma, de enyhül a nyomás a kórházakon

A francia egészségügyi minisztérium szerda esti összesítése szerint Franciaországban 24 ezer fölé emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, de napról napra egyre nagyobb mértékben csökken a kórházi betegek száma.

Az elmúlt 24 órában 427-tel 24 087-re emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma az előző napi 367-hez képest. Kórházban 243-an hunytak el a fertőzés következtében az elmúlt 24 órában a keddi 313 után, és ezzel 15 053-ra emelkedett a kórházi halottak száma. Az idősotthonokból és a szociális intézményekből - ahol a járvány kezdete óta 9034-en haltak meg - 184 új halálesetet jelentettek az előző napi 54 után.

A kórházakba szerdán még mindig 1070 új beteg érkezett, de összességében a kórházban kezeltek száma 650-tel 26 834-re csökkent, miután egyre többen távoznak gyógyultan. Az intenzív osztályokon pedig immáron harmadik hete napról napra csökken a súlyos betegek száma, az elmúlt 24 órában 110-zel 4207-re.

A járvány kezdete több mint 90 ezren szorultak kórházi ellátására, közülük 15 500-an kerültek lélegeztetőgépre.

Egy nappal azután, hogy a nemzetgyűlés megszavazta a karantén utáni kormánystratégiát, amely május 11-én váltja fel a jelenlegi kijárási korlátozásokat, az Odoxa közvélemény-kutatóintézet reprezentatív felmérése -, amelyet a Le Figaro című napilap közölt - azt mutatja, hogy a franciák 45 százaléka túl gyorsnak, 15 százaléka viszont túl lassúnak ítéli meg a fokozatos enyhítéseket, s csak 40 százalék találja megfelelőnek az egyéni felelősségre a jövőben jobban támaszkodó újfajta intézkedéseket.

A francia kormány szerdán jelezte, hogy elfogadja és tanulmányozza annak a negyven kormánypárti képviselőnek a javaslatát, akik indítványozták, hogy

a Covid-19 fertőzésben elhunyt egészségügyi dolgozók gyerekeit nyilvánítsák a nemzet árváinak,

akiket az elesett katonák gyerekeihez hasonlóan egyebek mellett olyan konkrét állami juttatások illetnének meg, mint megélhetési támogatás vagy ingyenes oktatás.

Az AFP francia hírügynökség összesítése szerint a járvány kezdete óta legalább 25 egészségügyi dolgozó vesztette életét a Covid-19 fertőzésben.

Muriel Pénicaud munkaügyi miniszter közben azt közölte, hogy a magánszektorban dolgozók közül már 11,3 millióan kapnak jövedelem-kiegészítést az államtól annak érdekében, hogy a munkahelyük ne szűnjön meg a kijárási korlátozások idején. Az állami védőhálót 890 ezer vállalkozás igényelte a teljes vagy részleges kényszer-szabadságra küldött munkavállalói részére, azaz a magánszektorban foglalkoztatottak több mint felének vállalta át az állam a fizetése bruttó 70 százalékát. Az intézkedés május végéig mintegy 24 milliárd euróba kerül a francia államkasszának.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×