INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

koronavírus

london

bbc

videó

kórház

Sokkoló videó készült egy londoni kórház intenzív osztályán

Sokkoló videó készült egy londoni kórház intenzív osztályán

Infostart

Az orvosok még sosem találkoztak ilyen súlyos feladattal, és a neheze még csak most jön. BBC-riport a University College Hospitalból.

Beengedték a BBC operatőrét egy londoni kórház, a University College Hospital intenzív részlegébe, amely máskor a műtét után lábadozó betegek felügyeletére szolgál, de most életeket mentenek: a kritikus állapotban lévő koronavírus-betegek kezelik.

Az egyik orvos arról beszél, hogy ez még nem is a csúcs, sokkal több betegre készülnek, noha ekkora terhelést még nem látott a két évtizedes orvosi karrierje során.

A felvételeken a betegek nem ismerhetők fel, de az egyik orvos arról beszél, hogy nem az az összetételük, mint amit előzetesen gondoltak. Naivan azt hitték, hogy csak idős, krónikus beteg embereket kell majd gyógyítani, és

a többség valóban 40 és 80 év közötti, de vannak közöttük fiatalok, akik teljesen egészségesek voltak.

A betegeknek mind súlyos tüdőgyulladásuk van, altatásban vannak, és lélegeztetőgép segít nekik – akár két héten keresztül is. A páciensek többségét hasra fordítják, mert így könnyebben jut a levegő a tüdejükbe. Az orvos azt mondja, állandó háborúban vannak, és nem mindig nyernek. A videóban ilyen felvételt is lehet látni.

A videónak elsősorban az volt a célja, és erről a megszólaló orvosok és ápolók is beszélnek, hogy felhívják az egészséges emberek figyelmét arra, hogy tartsák be a korlátozással járó szabályokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: YouTube
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018