eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tombol a járvány egy óceánjáró hajón

Legkevesebb nyolcvan ember megfertőződött az új típusú koronavírussal egy Uruguay partjainál veszteglő ausztrál óceánjáró fedélzetén - közölte az Aurora Expeditions nevű hajótársaság.

Az uruguayi hatóságok megkezdték az utasok és a személyzet tesztelését, és eddig nyolcvanegy esetben pozitív, negyvenötben negatív lett az eredmény, kilencven ember pedig még hátravan.

Az uruguayi egészségügyi minisztérium korábban arról számolt be, hogy a Greg Mortimer fedélzetén tartózkodó mintegy kétszáz ember között körülbelül hatvan lehet a fertőzöttek száma.

Hat ember állapota súlyos, őket partra szállították és kórházba vitték. A többiek számára ugyanakkor megtagadták a kikötést.

Az utasok legtöbbje ausztrál, új-zélandi, illetve brit állampolgár. A hajó már közel tíz napja Montevideo közelében vesztegel. A minisztérium szerint folynak az egyeztetések az érintettek hazaszállításáról.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×