eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma

Tragikus összefüggés: Olaszország útján jár Spanyolország, sőt!

Ma még Itália a világ koronavírus által legkönyörtelenebbül kétvállra fektetett országa, de készült egy számítás, amely szerint lehet, hogy ez nem sokáig lesz így.

Igenis rémisztő az a grafika, amely azt mutatja be, a koronavírus-fertőzés adott eltelt ideje alatt mennyire fertőzödött meg egy adott ország. A Nordea Bank által kiadott és a Portfolio által kiszúrt elemzés ugyanis azt mutatja, hogy Spanyolország időarányosan még Olaszországnál is rosszabbul áll.

A fertőződés definícióját az egymillió főre vetített halálozási rátában határozták meg.

Mutatjuk is az ábrát, amelyről leolvasható, hogy 18 nappal az első elhunyt után Olaszországban még csak 7 fő halálozott el, ugyanez a szám a spanyoloknál 17.

Olaszországban már 41 035 igazoltan fertőzött koronavírusos esetet tartottak nyilván, akik közül - csütörtök esti adatok szerint - 3405-en már elhunytak, míg Spanyolországban 18 077 fertőzéses esetet találtak eddig, akik közül 833-an hunytak el csütörtökig. Péntekre még rosszabb lett a helyzet az ibériai országban, 210-zel 1041-re nőtt a halottak száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×