eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Maradj otthon jelentésű felirat a milánói Pirellone épületen 2020. március 18-án, az új koronavírus járványának idején.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner

Bekövetkezett: már több az olasz halott, mint a kínai

Miközben a koronavírusos esetszám Olaszországban fele a kínainak, vagyis különösen nagy a baj. Ahogy Spanyolországban és az Egyesült Királyságban is.

Továbbra is gyengíthetetlenül terjed az új koronavírus okozta járványos megbetegedés, sőt, az aggasztó folyamatok görbéje is még mindig egyre meredekebben emelkedik, a legtöbb országban magasabb az új esetszám és a halott is, mint az előző napon, napokban.

Miközben Kínában hosszú hónapok óta az első olyan napon vannak túl, ahol egyszámjegyű a halottak száma és "csak" 34 új esetet regisztráltak a WHO szakembereinek felügyelete alatt, jelképes fordulóponthoz érkezett a világjárvány csütörtökön:

már nem kínai a legtöbb halott (3245), hanem olaszországi (3405), annak ellenére, hogy a Föld legnépesebb országában 81 ezren fertőződtek meg, Olaszországban pedig éppen feleennyien.

A koronavírusos esetek lakosságarányhoz viszonyított számát tekintve is - a törpeállamokat leszámítva - Olaszország áll az "első helyen" (679), érdekes azonban, hogy ebben a rátában egy sor más európai ország is megelőzi Kínát: 1 millió (virtuális) lakosra vetítve az ázsiai országban mindössze 56-an lettek betegek a Covid-19-től, míg például Izlandon 967-en, Svájcban 455-en, Spanyolországban 372-en, Norvégiában 322-en, Ausztriában pedig 224-en. Magyarországon ez a szám csütörtök este egyébként 8-on állt.

Az új esetek számában Olaszországon kívül ezer fölötti adatot szolgáltatott a Worldometers.info statisztikusai számára Spanyolország (2626), Németország (2217), az Egyesült Államok (2070) és Irán (1046), de érdekes adat talán, hogy iráni a második legtöbb felgyógyult is - a kínaiak után.

Franciaország csak késő este szolgáltat adatot,

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×