eur:
394.65
usd:
365.24
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A spanyol hadsereg vészhelyzeti alakulatának tagjai járőröznek a madridi Napkapu téren, a Puerta del Solon 2020. március 17-én, a koronavírus-járvány terjedése miatt bevezetett szükségállapot harmadik napján. A korlátozó intézkedések szerint csak a munkába járás és az alapvető szükségleti cikkek beszerzése miatt lehet utcára lépni, a szabályszegőket  megbírságolják. Balra a Madrid címerállata szobor: az eperfa gyümölcséért kapaszkodó mackó.
Nyitókép: MTI/EPA/David Fernandez

Egy hetet kaptak a spanyol szállodák, mindnek be kell zárnia

A spanyol kormány elrendelte az összes szálloda bezárását az országban az új típusú koronavírus okozta járvány miatt - idézték hírügynökségek a kabinet által kiadott rendeletet péntekre virradóra.

A hét végén bevezetett szükségállapottal összhangban

szállodák, vendégházak, kempingek és másfajta szálláshelyek nem fogadhatnak turistákat.

A hatóságok legfeljebb egy hetet adtak nekik a bezárásra, mindössze a biztonsági és karbantartást végző személyzet maradhat. Csak olyasfajta kereskedelmi szálláshelyekre nem vonatkozik az intézkedés, ahol huzamosabb ideig vagy állandó jelleggel tartózkodnak vendégek, de ott biztosítani kell számukra a megfelelő védelmet és elszigeteltséget.

Az intézkedés mintegy 12,5 ezer szállodát érint országszerte. Tavaly 343 millió volt a spanyol kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma. A koronavírus miatt azonban az elmúlt hetekben jelentősen megcsappant az idegenforgalom

a világ negyedik, járvány által leginkább sújtott államában,

amely Európában másodikként Olaszországot követi a fertőzésnek való kitettségben. Az első beteget január 31-én azonosították, és csütörtök estére – nem egészen két hónap leforgása alatt – 18 ezerre nőtt a koronavírus fertőzöttjeinek száma. Több mint 830-an haltak bele a kórba.

Az országban szombaton vezettek be a lakosok szabad mozgását is korlátozó szükségállapotot 15 napra, de az intézkedés meghosszabbítható. Az állam egész területén felfüggesztették az oktatást az óvodától az egyetemig, minden sport- és kulturális rendezvény megtartását befagyasztották, továbbá elrendelték a vendéglátóhelyek bezárását is. Spanyolország kedden zárta le a szárazföldi határait, megakadályozandó a koronavírus terjedését.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×