eur:
394.51
usd:
369.94
bux:
65173.41
2024. április 19. péntek Emma
Beteglapot tanulmányoz egy orvos az új koronavírus okozta tüdőgyulladás kezelésére kijelölt vuhani Csinjintan Kórházban 2020. február 13-án. A vírus előidézte betegség halálos áldozatainak száma 1367-re emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el.
Nyitókép: MTI/EPA/Jüan Cseng

Koronavírus: már komplett lakónegyedeket is elzárnak, meghalt egy beteg Kínán kívül

Meghalt az első beteg Japánban, az idős nő ráadásul az országban kapta el a vírust, mert nem járt külföldön. Kínában, Huangkangban szigorítanak a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokon, például az élelmiszereket is csak kijelölt állami alkalmazottak fogják eljuttatni a lakóknak.

Japánban bejelentették csütörtökön, hogy meghalt egy koronavírussal fertőzött idős asszony, így már háromra emelkedett a Kínán kívüli halálesetek száma. A hatóságok közlése szerint csak a halál beállta után fedezték fel, hogy a beteg elkapta a koronavírust, és feltehetően Japánban fertőződött meg, mert a közelmúltban nem járt külföldön.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb jelentése szerint világszerte már több mint 60 ezer fertőzöttet tartanak számon. A tüdőgyulladást okozó vírus fertőzöttjeinek túlnyomó többsége - 59 800 ember - Kínában betegedett meg, közölük 1367-en haltak meg a WHO tájékoztatása szerint. Kínán kívül Hongkongban, a Fülöp-szigeteken és Japánban követelt egy-egy halálos áldozatot a kór.

Hszi Csin-ping kínai államfő csütörtökön leszögezte, hogy Kína minden bizonnyal képes lesz a minimálisra szorítani az új koronavírus okozta járvány hatását, és tartani fogja az idei évre kitűzött gazdaságfejlesztési célkitűzéseket.

Az új koronavírus közép-kínai gócpontjához közel fekvő Huangkang városban bejelentették, hogy péntektől szigorítanak a járvány terjedését akadályozó intézkedéseken:

lakónegyedeket fognak elzárni a külvilágtól, és csak a feltétlenül szükségesre korlátozzák a közlekedést az utakon. Az élelmiszereket és egyéb szükséges cikkeket arra kijelölt állami alkalmazottak fogják eljuttatni a város lakóinak

- közölte a városvezetés.

Szihanukvill, 2020. február 13.
A Westerdam brit-amerikai óceánjáró a kambodzsai Szihanukvill kikötőjében, miután a kambodzsai hatóságok befogadták 2020. február 13-án. A tüdőgyulladást okozó új koronavírustól tartva előzőleg öt országban utasították vissza a luxushajó kikötési kérelmét, amelynek fedélzetén 1455 utas és 802 fős személyzet tartózkodik.
MTI/AP/Heng Sinith
A Westerdam brit-amerikai óceánjáró a kambodzsai Szihanukvill kikötőjében, miután a kambodzsai hatóságok befogadták 2020. február 13-án. A tüdőgyulladást okozó új koronavírustól tartva előzőleg öt országban utasították vissza a luxushajó kikötési kérelmét, amelynek fedélzetén 1455 utas és 802 fős személyzet tartózkodik. A tulajdonos, a Holland America Line közlése szerint senki nem lett beteg a hajón tartózkodók közül. MTI/AP/Heng Sinith

Hun Sen kambodzsai miniszterelnök a Facebook-oldalán közölte: elutazik Szihanukvillbe, hogy személyesen találkozzon a Westerdam hajóról leszálló utasokkal. A kormányfő már korábban is azt hangoztatta, hogy az igazi betegséget nem a vírus, hanem a félelem okozza. Kambodzsa - több más ázsiai országgal ellentétben - nem állította le a Kínából érkező közvetlen légi járatokat.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket ITT találja.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×