eur:
393.47
usd:
368.3
bux:
66071.78
2024. április 24. szerda György
Katonák a lezuhant Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép roncsainál az iráni Sahriár város közelében 2020. január 8-án. A légi jármű hajnalban zuhant le 167 utassal és 9 fős személyzettel a fedélzetén, kevéssel a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után. A szerencsétlenséget senki sem élte túl.
Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Közösen vizsgálják az ukrán gép feketedobozait

Irán és Ukrajna közösen fogja megvizsgálni a január elején Teherán mellett lelőtt ukrán utasszállító repülőgép feketedobozait Iránban - jelentette a Tehran Times című iráni lap.

Az újság Mohammad Eszlami iráni közlekedési miniszterre hivatkozva azt írja, hogy az iráni és ukrán szakértőkből álló vegyesbizottság a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) előírásait követve fog eljárni.

"Ha nem sikerül kinyerniük az adatokat az adatrögzítőkből, akkor más megoldás után nézünk"

- idézte a lap a minisztert, aki ennél többet nem árult el a feketedobozokról.

Az ukrán nemzetközi légitársaság Teheránból Kijevbe tartó Boeing 737-ese nem sokkal a felszállás után zuhant le az iráni főváros közelében. Az iráni hatóságok először balesetről beszéltek, majd elismerték, hogy az iráni Forradalmi Gárda légvédelme lőtte le a gépet tévedésből. A repülőn 176 ember volt, és senki sem élte túl a tragédiát. Irán januárban bejelentette, hogy senkinek sem adja át a gép repülési adatrögzítőit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×