eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Egy síelő is meghalt az olasz lavinában

Öten vesztették életüket a hétvégén a síelők és túrázok által közkedvelt észak-olaszországi Dolomitokban és a Svájci Alpokban lavina miatt.

Az olasz rendőrség szombaton közölte, hogy két német gyerek és egy nő meghalt. A hógörgeteg Dél-Tirolban, Merano városától nyugatra, Schnalstal síközpontban temette maga alá őket, továbbá még két embert befedett. Utóbbiakat sikerült kiszabadítani a hóréteg alól, kisebb sérülésekkel kerültek kórházba. Az egyik sérült annak a nőnek a gyereke, aki meghalt.

Miután a hegyi mentők megállapították, hogy a hó alatt nincsenek további áldozatok, a kutatási műveletet vasárnap leállították.

Az ügyészség vizsgálatot indított annak kiderítésére, miként érhette el lavina a síelésre jóváhagyott térséget.

Az olasz közszolgálati televízió vasárnapi közlése szerint a negyedik halálos áldozat egy síelő volt, akit három másik emberrel sodort el a lavina egy hegyi menedékház közelében a Dolomitokban. Három társát élve mentették ki a hegyi mentők. Állampolgárságát egyelőre nem tudni.

A Svájci Alpokban egy német férfi vesztette életét, aki a fiával indult a Schilthorn hegyfokra, de 2700 méteres magasságba elsodorta egy lavina.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×