eur:
394.38
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szentpétervár, 2017. április 3.Tűzoltó- és mentőautók a szentpétervári metró Tyehnologicseszkij Insztyitut állomása előtt 2017. április 3-án, miután robbanás volt a megállóban. Legalább tíz ember életét vesztette, több tucatnyian megsérültek. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Megvan az ítélet a szentpétervári metrórobbantás vádlottjai ellen

A szentpétervári metróban elkövetett robbantásnak - a merénylőt is beleértve - 16 halottja és 102 sebesültje volt.

Tizenkilenc évtől életfogytig terjedő börtönbüntetésre ítélte kedden egy szentpétervári katonai törvényszék a 2017. április 3-i szentpétervári metrórobbantás tizenegy vádlottját.

Abror Azimovot a merénylet finanszírozásában találták bűnösnek, s életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, a tettestársainak zöme pedig húsz évnél többet kapott. A vádlottak mindegyikével szemben a szabadságvesztés mellett 500 ezertől 800 ezer rubelig (2,4 millió forinttól 3,8 millió forintig) terjedő pénzbírságot is kiszabtak.

A katonai törvényszék egyben jóváhagyta a szentpétervári városvezetés polgári keresetét, amelyben fejenként nagyjából 695 ezer rubel kártérítést követelt a vádlottaktól.

A szentpétervári metróban elkövetett robbantásnak - a merénylőt is beleértve - 16 halottja és 102 sebesültje volt. A merénylettel összefüggésben az orosz hatóságok tizenegy közép-ázsiai származású ember ellen emeltek vádat, többségük kirgizisztáni üzbég.

Az öngyilkos merénylőnél két pokolgép volt, de csak egyet sikerült felrobbantania. Cinkosainál a hatóságok - három nappal a merénylet után - még egy robbanószerkezetet találtak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×