eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Autós üldözés és lövöldözés lett a sikertelen ékszerrablásból

Két fegyveres rabló, az UPS csomagküldő szolgálat egyik alkalmazottja és egy járókelő meghalt egy sikertelen ékszerlopás utáni autós üldözésben és lövöldözésben a floridai Miamiban - közölték az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a rendőrség illetékesei.

A rablók helyi idő szerint csütörtök délután próbálták meg kifosztani Miami Coral Gables nevű külvárosában, a híres Miracle Mile bevásárlónegyedben lévő ékszerboltot, de az üzletből kapott "csöndes" riasztás után másfél perccel rendőrök érkeztek a helyszínre. Közben a bolt tulajdonosa fegyvert rántott, és meghátrálásra kényszerítette a bűnözőket. Egy visszapattanó golyó könnyebben megsebesítette a bolt egyik női alkalmazottját, egy másik golyó pedig a városnegyed polgármesteri hivatalának egyik ablakát találta el.

A boltból menekülő bűnözők ellopták az UPS csomagküldő szolgálat egyik teherautóját, a sofőrjét pedig túszul ejtették. A rendőrök üldözőbe vették a teherautót, a hajsza 32 kilométeren át tartott. A rablók egy forgalmas országúton száguldva cikáztak a gépkocsik között, de egy kereszteződés jelzőlámpájánál várakozó autók miatt nem tudtak továbbhaladni. A bűnözők és üldözőik között tűzpárbaj bontakozott ki, a rendőrök végül lelőtték a két rablót. A lövöldözésben az UPS sofőrje és egy másik gépkocsivezető is meghalt, de egyelőre nem tudni, hogy a rendőrök vagy a rablók golyója oltotta ki az életüket.

A filmbe illő hajszát élőben közvetítette helikopterről több tévétársaság.

A rendőrség tisztségviselői hangsúlyozzák, hogy a nyomozóknak nincs könnyű dolguk, mert legalább három helyen, az ékszerboltban, az autólopás és a lövöldözés helyszínén kell tartaniuk szemlét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×