eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lángol a dzsungel a Rondonia brazil szövetségi államban lévő Porto Velho közelében 2019. augusztus 24-én. Az Amazonas vidékén napok óta erdőtüzek pusztítanak. A Föld tüdejének is nevezett amazonasi esőerdő a legnagyobb a világon. Létfontosságú a szén-dioxid elnyelésében, ezáltal lassítja a globális felmelegedést. Hozzávetőleg egymillió őslakos és hárommillió növény- és állatfaj él a vidéken. A brazil kormány bejelentette, hogy 44 ezer katonát és katonai repülőgépeket vet be a tomboló erdőtüzek megfékezése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Joedson Alves

Önkéntes tűzoltók gyújtogattak Brazíliában

Önkéntes tűzoltókat tartóztatott le a rendőrség Brazíliában azzal gyanúsítva őket, hogy több helyen felgyújtották az erdőt Amazóniában.

A hatóság emberei szerint a négy férfi a gyújtogatásokkal azt akarta elérni, hogy több pénzadományt kapjon az önkéntes tűzoltók testülete.

Polgári aktivisták és ellenzéki politikusok szerint a rendőrségi akcióval a brazil kormány büntetni akarja a környezetvédő csoportokat. Airton Faliero kongresszusi képviselő újságíróknak azt mondta, hogy a kormány a nem kormányzati szervekre, NGO-kra próbálja terelni a gyanút ahelyett, hogy a földéhségükben gyújtogató parasztokat venné elő.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×