eur:
394.28
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: pixabay

Gigadugókkal kezdődhet a december a cseh autópályákon

December elején helyezik üzembe az új műholdas elektronikus útdíjrendszert, és a teherszállító vállalatok nagyon lassan regisztráltatják járműveiket az új rendszerbe.

A Radio Praha a rendszer üzemeltetője, a Czech Toll/Sky Toll figyelmeztetésére hivatkozva ír arról, hogy eddig csak 196 ezer jármű jelent meg a nyilvántartásban, ami mindössze 43 százaléka azoknak, amelyekbe el kellene helyezni a rendszer üzemeltetéséhez szüksége fedélzeti műholdas nyomon követő eszközt.

A cégeknek egyébként szeptember 22. és december 1. között kellene elvégezniük a regisztrációt.

A napi.hu beszámolója szerint a Czecz Toll/Sky Toll a legrosszabb helyzettel a cseh és szlovák határon lévő Lanzhot átkelőnél számol,

Breclav városától nem messze, ahol 44 kilométeres várakozó sor alakulhat ki.

A cseh-lengyel határon lévő Bohumín és Cesky Tesin átkelőknél 20 kilométeres dugókra számítanak. A kis szállítmányozók, amelyek kevesebb mint tíz teherautót üzemeltetnek csak 25 ezer járművüket regisztráltatták, ami a teljes állomány alig nyolc százaléka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×