eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt a kampánycsapata körében egy New York-i szállodában tartott rendezvényen 2016. november 9-én, az elnökválasztás másnapján. A választást Clinton riválisa, Donald Trump republikánus párti jelölt nyerte. Clinton nyilvánosan elismerte a vereségét, és együttműködést ajánlott Donald Trumpnak.
Nyitókép: MTI/EPA/Abaca pool/Olivier Douliery

Rálépnek a gázpedálra Hillary Clinton ügyében

Az amerikai külügyminisztérium felgyorsítja e-mailjeinek vizsgálatait.

Az amerikai külügyminisztérium felgyorsítja Hillary Clinton e-mailjeinek vizsgálatait - értesült vasárnap a The Washington Post című napilap. Úgy tudják, a State Department (külügyminisztérium) legalább 130 volt és jelenlegi munkatársát értesítette az elmúlt hetekben arról, hogy vizsgálat folyik a korábban Hillary Clinton volt külügyminiszterrel és a 2016-os elnökválasztás demokrata párti elnökjelöltjével folytatott levelezéseik ügyében.

Azokról az elektronikus levelekről van szó, amelyeket évekkel korábban Clinton magánszerverére küldtek, később azonban visszamenőleg titkosíttattak.

A külügyminisztérium jelenlegi vezetésének megítélése szerint ezzel valószínűsíthetően megsértették a biztonsági előírásokat, mert "érzékeny információkat" küldtek Clinton magánszerverére.

A The Washington Post információi szerint a vizsgálat érintettjei azt állítják, hogy csupán az akkori előírásokat követték.

A lap azt állítja - idézve a külügyminisztérium munkatársait -, hogy a külügyi munkatársak és a politikai kinevezettek az e-mailjeiket a legtöbb esetben nem Hillary Clintonnak, hanem William Burns külügyminiszter-helyettesnek és Jake Sullivannek, a politikai tervezésért felelős volt igazgatónak küldték, majd ők továbbították Clintonhoz. A lap megkeresésére sem Burns, sem Sullivan nem válaszolt.

A Demokrata Párt - nevük elhallgatását kérő - külpolitikai szakértői ugyanakkor azt hangoztatták: e lépéssel a kormányzat a hatalmát arra használja fel, hogy ártson politikai ellenfeleinek.

"Szeretném azt hinni, hogy csak rutinvizsgálatról van szó, de mégis, valami különös dolog történik"

- mondta a lapnak Jeffrey Feltman közel-keleti ügyekért felelős volt külügyi államtitkár.

A vizsgálatot a külügyminisztérium diplomáciai biztonságért felelős részlege folytatja. Republikánus törvényhozók, Chuck Grassley iowai szenátor vezetésével, már régóta sűrgették Mike Pompeo külügyminisztert, hogy fejezze be a Hillary Clinton magánszerverére küldött, titkosított információkat tartalmazó e-mailek átvizsgálását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×