eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Drámai tábornokgyilkosság a szaúdi király testőrségében

Egy veszekedés után dörrentek a lövések, majd az elkövető elbarikádozta magát és tűzpárbajt vívott a rendőrökkel.

Szóváltás hevében agyonlőtte egyik barátja Szalmán bin Abdel-Aziz szaúdi uralkodó egyik testőrét, Abdel-Azíz el-Fagam tábornokot. A szaúdi rendőrség szóvivője, akit az SPA hivatalos hírügynökség idézett, közölte, hogy a rendőrök lelőtték az elkövetőt. A szóvivő szerint akkor történt a gyilkosság, amikor Fagam tábornok egy barátjához látogatott Dzsiddában, ahol több vendég is jelen volt.

Egy veszekedést követően a látogatók egyike, aki Fagam barátja volt, elhagyta a helyiséget, majd fegyverrel tért vissza, és lelőtte a tábornokot.

Két másik embert is megsebesített, egy másik szaúdi állampolgárt, valamint egy Fülöp-szigeteki alkalmazottat, mielőtt elbarikádozta magát, és tűzpárbajba bocsátkozott a rendőrökkel. A férfit végül a rendőrök lelőtték, a lövöldözésben öt rendőr sebesült meg.

Fagam tábornokot, aki az uralkodó személyi testőre volt, jól ismerik a szaúdiak. A történtekre sokan reagáltak a közösségi portálokon, sajnálkoztak Szalmán király "védőangyalának" becézett testőr halála miatt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×