eur:
395.08
usd:
370.84
bux:
65084.76
2024. április 19. péntek Emma
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, a jobboldali Likud párt vezetője,  Reuven Rivlin államfő és Beni Ganz, az ellenzéki centrista Kék-fehér párt vezetője (b-j) részt vesz a Simón Peresz Nobel-békedíjas néhai izraeli államfő és miniszterelnök emléke előtt tisztelgő rendezvényen Jeruzsálemben 2019. szeptember 19-én. Netanjahu széles egységkormány megalakítására tett javaslatot Ganznak, miután a szeptember 17-i választásokon sem a jobb-, sem a baloldal nem szerzett többséget, és nem tud egyedül kormányt alakítani.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Gyorsan visszautasították Netanjahu javaslatát

Izraelben széles alapokon nyugvó, liberális nemzeti egységkormányt akar létrehozni a keddi választásokon legtöbb, mandátumot szerzett centrista Kék-fehér párt elnöke. Beni Ganz közölte: a kabinetet ő kívánja vezetni.

A politikus bírálta Benjámin Netanjahu miniszterelnök előzőleg tett javaslatát. amely szerint az ő vezetésével jönne létre egységkormány, és a jobboldali-vallásos tömbje tárgyalna a koalícióról más pártokkal.

Ganz válaszára reagálva Netanjahu azt mondta, hogy

meglepte és csalódást okozott neki az elutasítás.

A izraeli parlamenti választásokon sem a jobb-, sem a baloldal nem szerzett többséget, és nem tud egyedül kormányt alakítani. A szavazatok csaknem teljes feldolgozottsága szerint a Kék-fehér pártnak 33, a Benjámin Netanjahu vezette Likudnak pedig 31 képviselője lesz a 120 fős kneszetben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×