INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

izrael

beni ganz

benjamin netanjahu

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, a jobboldali Likud párt vezetője,  Reuven Rivlin államfő és Beni Ganz, az ellenzéki centrista Kék-fehér párt vezetője (b-j) részt vesz a Simón Peresz Nobel-békedíjas néhai izraeli államfő és miniszterelnök emléke előtt tisztelgő rendezvényen Jeruzsálemben 2019. szeptember 19-én. Netanjahu széles egységkormány megalakítására tett javaslatot Ganznak, miután a szeptember 17-i választásokon sem a jobb-, sem a baloldal nem szerzett többséget, és nem tud egyedül kormányt alakítani.

Gyorsan visszautasították Netanjahu javaslatát

Infostart / MTI

Izraelben széles alapokon nyugvó, liberális nemzeti egységkormányt akar létrehozni a keddi választásokon legtöbb, mandátumot szerzett centrista Kék-fehér párt elnöke. Beni Ganz közölte: a kabinetet ő kívánja vezetni.

A politikus bírálta Benjámin Netanjahu miniszterelnök előzőleg tett javaslatát. amely szerint az ő vezetésével jönne létre egységkormány, és a jobboldali-vallásos tömbje tárgyalna a koalícióról más pártokkal.

Ganz válaszára reagálva Netanjahu azt mondta, hogy

meglepte és csalódást okozott neki az elutasítás.

A izraeli parlamenti választásokon sem a jobb-, sem a baloldal nem szerzett többséget, és nem tud egyedül kormányt alakítani. A szavazatok csaknem teljes feldolgozottsága szerint a Kék-fehér pártnak 33, a Benjámin Netanjahu vezette Likudnak pedig 31 képviselője lesz a 120 fős kneszetben.

Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018