eur:
394.46
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Elmerült egy zsúfolt hajó Kongóban, 36-an eltűntek

A rendőrség Twitter-bejegyzése szerint 76 embert mentettek ki a vízből. Indiában is hasonló tragédia történt.

Elsüllyedt egy áru- és utasszállító hajó a Kongó folyóban a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosa, Kinshasa térségében, legalább 36 ember eltűnt - közölte a rendőrség vasárnap.

A rendőrség Twitter-bejegyzése szerint 76 embert mentettek ki a vízből, további 36 embert azonban eltűntként tartanak nyilván.

A szerencsétlenség vasárnapra virradóra történt, a baleset okai egyelőre nem ismeretesek - közölte az AFP francia hírügynökséggel Pierrot-Rombaut Mwanamputu rendőrségi szóvivő.

A nyugati Mai-Ndombe tartományból induló hajó a fővárostól mintegy 100 kilométerre található Maluku városánál szenvedett hajótörést, ahol a folyó sodrása erős.

Az afrikai országban, ahol sok ember közlekedik hajóval, gyakoriak a balesetek, amelyeknek legfőbb oka a hajók rossz állapota, a közlekedési jelzések hiánya, valamint az, hogy a hajók sokszor utasokkal és rakományokkal túlzsúfoltak.

Indiában is

Elsüllyedt egy turistahajó India délkeleti részén, legalább 12 ember meghalt, több tucatnyian eltűntek - jelentette a rendőrség és a helyi média. A szerencsétlenség a Godávari folyóban történt. A hajó 63 embert, többségében turistákat szállított éppen egy kirándulóhelyhez az Ándhra Prades állambeli Rádzsamundri közelében. Egy magas rangú rendőrtiszt szerint a helyszínre mentőcsapatok érkeztek helikopter kíséretével a túlélők felkutatása érdekében.

A Press Trust of India hírügynökség jelentése szerint 12 holttestet hoztak felszínre, és 17 embert sikerült kimenekíteni. Indiában gyakoriak a hasonló vízi balesetek a túlterhelt hajók és a jelentéktelen biztonsági intézkedések miatt, különösen a monszunidőszakban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×