eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels

30 ezer fatális baleset a magyar határ túloldalán

Ausztriában a közlekedők 20-30 százalékának baj van a látásával, mégsem fordul szemorvoshoz.

Ausztriában évente 30 ezer balesetet okoznak azok a közlekedők, akiknek rossz a látása, erről azonban nem vesznek tudomást vagy egyszerűen nem is tudnak róla, hogy nem látnak élesen – írja az ORF alapján az autoszektor.hu.

Az Osztrák Szemészeti Társaság meghökkentő adatai szerint az osztrák közlekedők 20-30 százalékának baj van a látásával, ezt nem tudják és nem is használnak szemüveget. Pedig az adatok riasztóak, évi 30 ezer balesetnek az oka egyértelműen az autósok, motorosok vagy éppen kerékpárosok szemében keresendő, nem látják, vagy nem időben látják az adott közlekedési szituációt, legyen az tábla vagy a távolság felmérése.

A rossz látásnak számos oka lehet, zöld hályog, szürke hályog, szemidegek gyulladása, vagy egyszerűen az életkor előrehaladtával a látás gyengülése. Azt javasolják, hogy negyven éves kortól a maguk és mások biztonságának megőrzése érdekében forduljanak szemorvoshoz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×