eur:
393.96
usd:
369.63
bux:
65811.61
2024. április 23. kedd Béla
Az első látogatók csúszdáznak a Baranyai élménykörút részeként épült Orfűi Aquaparkban. A Pécsi-tó partján épült létesítmény a Baranyai élménykörút névre keresztelt átfogó, a megye turisztikai vonzerejét növelő fejlesztés legnagyobb eleme.
Nyitókép: MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Nagy veszély fenyegeti a felelőtlen nyaralókat

A nyaralóknak tisztában kell lenniük a sekély vízbe való ugrálás és a víziparkok lehetséges kockázataival.

Evan Davies, a southamptoni kórház sebészorvosa szerint egy "pillanatnyi elmezavar" is elég ahhoz, hogy a nyári szórakozás komoly sérülésekkel, tartós bénulással vagy akár halállal végződjön - írja a BBC.

Davies nemrégiben műtött meg egy pácienst, aki egy horvátországi strandolás során törte el a gerincét, mikor a víz alatt megbúvó, szabad szemmel nem látható kövek közé ugrott fejest.

Egy másik férfi, a 23 éves David Briffaut, a spanyolországi Benidorm aquaparkjában törte el egy nyakcsigolyáját vízicsúszdázás közben. A sérülései súlyosak, a tartós bénulás lehetősége sincs kizárva.

Minden apróságra oda kell figyelnünk

Davies minden nyaralni induló figyelmét felhívta a strandolás veszélyeire, hiszen ezek egy pillanat alatt megváltoztathatják az életünket.

Mindenki tartsa észben, hogy a veszélyre való figyelmeztetés nem mindig alapos ezeken a helyeken

- mondta Davies, megjegyezve, hogy a szabályokat helyszínenként eltérő komolysággal tartatják be.

Ezen kívül kitért arra, ha látogatásunk során megkérdőjelezzük, mennyire biztonságos egy csúszda vagy ugródeszka az aquaparkban, inkább álljunk odébb és ne használjuk. Továbbá hangsúlyozta, a pillanatnyi felelőtlenségből származó sérülésekből sok esetben a legkomolyabb műtétek árán sem lehet felépülni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×