eur:
393.83
usd:
368.22
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök (j), miután az Európai Tanács elnöke felfüggesztette az Európai Unió rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozóját 2019. július 1-jén, mert a résztvevők nem tudtak megegyezni az EU vezetői tisztségeinek betöltéséről. Az ülés másnap folytatódik.
Nyitókép: MTI/AP/Riccardo Pareggiani

Körülbelül 10 EU-tag ellenzi Timmermans jelölését

Erről Giuseppe Conte olasz kormányfő beszélt a maratoni hosszúságú brüsszeli EU-csúcs hétfői felfüggesztése után.

Jelenleg tíz-tizenegy tagállam ellenzi azt a megoldási javaslatot, amelynek értelmében Frans Timmermans szociáldemokrata listavezetőt jelölnék az Európai Bizottság élére - közölte az olasz kormányfő a maratoni hosszúságú brüsszeli EU-csúcs hétfői felfüggesztése után.

Rövid sajtótájékoztatóján Giuseppe Conte elmondta, az előző, június 20-ai csúcstalálkozón a résztvevők végül lényegében egyetértettek abban, hogy el kell vetni a csúcsjelölti rendszer használatát, aztán a G20-as országcsoport oszakai ülését követően váratlanul mégis előkerült ez a kompromisszumosnak szánt tervezet.

Kijelentette, hogy Olaszországnak nincs problémája Timmermansszal személy szerint, azzal a módszerrel viszont annál inkább, hogy kész, máshol letárgyalt csomagot kellene elfogadnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×