INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

frans timmermans

eu-csúcs

európai bizottság

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök (j), miután az Európai Tanács elnöke felfüggesztette az Európai Unió rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozóját 2019. július 1-jén, mert a résztvevők nem tudtak megegyezni az EU vezetői tisztségeinek betöltéséről. Az ülés másnap folytatódik.

Körülbelül 10 EU-tag ellenzi Timmermans jelölését

Infostart / MTI

Erről Giuseppe Conte olasz kormányfő beszélt a maratoni hosszúságú brüsszeli EU-csúcs hétfői felfüggesztése után.

Jelenleg tíz-tizenegy tagállam ellenzi azt a megoldási javaslatot, amelynek értelmében Frans Timmermans szociáldemokrata listavezetőt jelölnék az Európai Bizottság élére - közölte az olasz kormányfő a maratoni hosszúságú brüsszeli EU-csúcs hétfői felfüggesztése után.

Rövid sajtótájékoztatóján Giuseppe Conte elmondta, az előző, június 20-ai csúcstalálkozón a résztvevők végül lényegében egyetértettek abban, hogy el kell vetni a csúcsjelölti rendszer használatát, aztán a G20-as országcsoport oszakai ülését követően váratlanul mégis előkerült ez a kompromisszumosnak szánt tervezet.

Kijelentette, hogy Olaszországnak nincs problémája Timmermansszal személy szerint, azzal a módszerrel viszont annál inkább, hogy kész, máshol letárgyalt csomagot kellene elfogadnia.

Nyitókép: MTI/AP/Riccardo Pareggiani
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018