eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: YouTube

Fizetős lesz a világhírű utca

Elviselhetetlenné fokozódott a turistaözön, fellázadtak a helyiek, lépett a városvezetés.

Évente kétmillió ember keresi fel a világ legszebb utcájának tartott Lombard Streetet, de az itt lakók már nem bírják a tömeget, a zajt és a szemetet - írta a turizmus.com.

Bár egy ekkora nagyvárosban inkább a neonfényes, bárokkal és üzletekkel teli sugárutak kápráztatják el a turistákat, a festői Lombard Street mindennek az ellenkezője. Zegzugok, hajtűkanyarok, sok virág, bokor jellemzi - meg lassan araszoló autók tömege. A legnagyobb probléma a forgalom.

Az utca nem bír már el ennyi autót,

ezért azt javasolják az ide tartóknak, hogy gyalog közelítsék meg a célpontot. A város vezetői új törvényjavaslaton dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy aki bizonyos időhatáron belül behajt a forgalmas utcába, az fizessen hétköznap 5 dollárt, hétvégén pedig 10-et. Így csökkentenék a tömeget, a bevételt pedig a takarításra fordítanák.

A San Francisco Chronicle szerint már 2020. január 1-jén bevezetik az új szisztémát. A fizetés önmagában elrettentő lehet, és segíthet a túlzsúfoltság szabályozásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×