eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Újabb medvetámadás, most Szlovéniában

Egy Ljubljanától 15 kilométerrel délre lévő faluban támadta meg a ragadozó a 80 éves asszonyt, aki könnyebb sérülést szenvedett, kórházba vitték.

Az erdészeti szolgálat mozgósította különleges csapatát, amely ártalmatlanítja a veszélyes medvéket. A szlovén társadalomban heves vita folyik arról, hogy milyen intézkedéseket hozzanak a megnövekedett medve- és farkasállomány ellen.

A jószágban sok kárt okozó és az emberre is veszélyes medvék megritkításáról 10 nappal ezelőtt fogadott el törvényjavaslatot a kormány.

Eszerint 200 medvének kell elpusztulnia, ebből 175-öt kilőnek, és arra számítanak, hogy a többi természetes módon hullik el.

Szlovéniában a 20. század elejére csaknem kihaltak a medvék, mára azonban újra elszaporodtak. Számukat 1000-re becsülik, holott 400 egyed lenne optimális. A törvénytervezet előirányozza 11 farkas kilövését is.

A kormány már korábban is ritkítani akarta a vadállományt, de akkor egy civil természetvédő szervezet sikerrel támadta meg a közigazgatási bíróságon a határozatot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×