INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

korrupció

moszkva

főtiszt

Moszkvában 13 évre ítélték egy volt főtisztet

Infostart / MTI

Vesztegetés elfogadása és a nyomozás akadályozása címén 13 évi fegyházra, 118 millió rubel bírságra és lefokozásra ítélte hétfőn egy moszkvai bíróság Dmitrij Zaharcsenko ezredest, az orosz belügyminisztérium korrupcióellenes főosztályának egyik volt munkatársát.

A bíróság megállapította, hogy Zaharcsenko 2016-ban előkészületben lévő házkutatásokra figyelmeztette Galina Marcsukovát, a Nota-bank pénzügyi igazgatóját. Emellett egy félárú fogyasztásra feljogosító diszkontkártyát követelt ki Mehdi Dussza üzletembertől, amelynek segítségével 3 millió rubel kedvezményre tett szert a La Mare étteremláncnál.

Zaharcsenkóra nem sikerült rábizonyítani, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egy volt munkatársával, Dmitrij Szenyinnel együtt 800 ezer amerikai dollárt kapott Dusszától. Az ügyészség eredetileg 15 és fél évi börtönbüntetés és 495 millió rubel büntetés kiszabását kérte.

A vádlott és az ügyészség egyaránt fellebbezésre készül. Egy moszkvai bíróság egyébként a most lefokozott rendőrezredes apját, Viktor Zaharcsenkót április végén négyévi börtönre és 800 ezer rubelnyi bírságra ítélte. Továbbra sem hozták nyilvánosságra a hatóságok részletesen annak a 9 milliárd rubelnyi - különböző devizanemekbe és ingatlanokba befektetett - vagyonnak az eredetét, amelyet a Zaharcsenko családnál találtak. A pénzt az államkincstár javára lefoglalták.

A rubel jelenleg mintegy 4,4 forintot ér.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018