INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

hajóbaleset

németország

őrizet

Rendőrök őrizetbe veszik azon aktivisták egyikét, akik próbálják meggátolni, hogy a Holland America Line (HAL) brit-amerikai vegyesvállalat tulajdonában levő Zuiderdam óceánjáró kikössön Kielben 2019. június 9-én, egy nappal az után, hogy egy történelmi vitorlás hajó összeütközött egy konténerszállító hajóval és elsüllyedt Hamburg közelében.

Elszabadultak az indulatok a hajóbaleset után Németországban

Infostart / MTI

Aktivisták próbálták megakadályozni, hogy a Holland America Line óceánjárója kikössön Kielben, egy nappal az után, hogy egy történelmi vitorlás összeütközött egy konténerszállító hajóval és elsüllyedt Hamburg közelében. A rendőrök több tiltakozót őrizetbe vettek.

Mint arról az Infostart beszámolt, összeütközött egy konténerszállító hajóval és elsüllyedt szombaton Hamburg közelében a Schwinge folyón - az Elba mellékfolyóján - egy nemrég nagy költséggel felújított történelmi vitorláshajó, melynek utasai közül öten megsérültek, egy nő súlyosan.

Aktivisták próbálják meggátolni, hogy a Holland America Line (HAL) brit-amerikai vegyesvállalat tulajdonában levő Zuiderdam óceánjáró kikössön Kielben 2019. június 9-én, egy nappal az után, hogy egy történelmi vitorlás hajó összeütközött egy konténerszállító hajóval és elsüllyedt Hamburg közelében.
MTI/EPA/Jonas Nolden
Aktivisták próbálják meggátolni, hogy a Holland America Line (HAL) brit-amerikai vegyesvállalat tulajdonában levő Zuiderdam óceánjáró kikössön Kielben 2019. június 9-én, egy nappal az után, hogy egy történelmi vitorlás hajó összeütközött egy konténerszállító hajóval és elsüllyedt Hamburg közelében. MTI/EPA/Jonas Nolden

Az 1883-ban épített, No 5 Elbe nevű német vitorláshajót másfél millió euróért újították fel és május végén tért vissza a hamburgi kikötőbe, hogy kirándulóhajóként üzemeljen.

A 37 méter hosszú vitorlás Hamburg utolsó megmaradt, fából épült hajója volt.

A hamburgi rendőrség szerint a vitorlás 43 emberrel a fedélzetén a Hamburghoz közeli Stade mellett ütközött össze a 141 méter hosszú, Astrosprinter nevű konténerhajóval, amely ciprusi zászló alatt az Északi-tenger felé haladt.

A baleset körülményeiről a rendőrség egyelőre nem tudott tájékoztatást adni.

A hajó utasait és személyzetét tűzoltók és más mentőalakulatok helyezték biztonságba. A történelmi szkúnert azonban nem lehetett megmenteni,

elsüllyedt a Schwinge folyó torkolatában. A konténerhajó a baleset után folytatni tudta útját.

Nyitókép: MTI/EPA/Jonas Nolden
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018