eur:
393.45
usd:
368.15
bux:
66230.37
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: www.airfranceklm.com

Túlélte a kétórás repülést egy futóműbe csimpaszkodó potyautas

Rejtély, hogyan tudott észrevétlenül bejutni az Air France A320-asának futóműházába.

Egyelőre annyit tudni, hogy a potyautas a Pointe à Pitre Nemzetközi Repülőtéren mászott be a francia légitársaság Airbus repülőgépébe a futóműházba. A repülő kétórás útra indult a Cayenne-i Félix Eboué repülőtérre.

A francia légitársaságnak a járatkeresők szerint nincs közvetlen járata a két város között, az A320-as közbenső, Fort-de-France-i megállóval közlekedik az útvonalon, azt pedig nem tudni, hogy mikor és hol fedezték fel a férfit a futóműházban - írta az Airlive információi alapján az airportal.hu.

Szinte csodával határos, hogy a potyautas nem fagyott vagy fulladt meg a hideg, oxigénhiányos helyen, a futóműház ugyanis nincs nyomás alatt, és akár -50 Celsius-fok is lehet benne a gép által teljesített 30 ezer láb magasságban. Ráadásul a hely is szűk a futóművek mellett, ezért azok behúzásakor nagyon "jól kell helyezkedni", hogy a szerkezet a behúzáskor ne nyomja agyon az utast.

A futóműaknában tartózkodó, a repülés közben öntudatlan állapotba kerülő potyautasok sok esetben a leszállást megelőző, pár ezer lábon végrehajtott futóműnyitáskor, vagy a földetéréskor nagy sebességnél kizuhannak a repülőgépből és ez végez velük, amennyiben nem haltak meg a kihűlés, vagy az oxigénhiány következtében - emlékeztetett a portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×