eur:
368.74
usd:
344.26
bux:
48314.11
2023. június 5. hétfő Fatime
Nyitókép: Pixabay

A reptéren hagyta utasait egy gép Portóban

Az easyJet egyik járatának utasait végül busszal vitték el a célállomásra.

Múlt pénteken a London-Gatwickről Lisszabonba tartó U28717-es járat mentrend szerint felszállt a brit főváros második legnagyobb forgalmú repülőteréről, de azután pályazár miatt meg kellett szakítani a járat útját és a Lisszabontól 300 kilométerre északra fekvő Portóban kellett leszállniuk.

Itt azután, résidő problémák miatt a légitársaság úgy döntött, kiszállítja az utasokat a gépből. Ekkor azt közölték velük, hogy a gép megtankolása után visszaszállhatnak és folytatják útjukat. (A résidő az az időpont, amikor egy légitársaság gépe felszállhat egy repülőtérről. Ha nagyon zsúfolt egy adott időszak, nem tudnak új járatot beilleszteni a már besorolt felszállások közé. A résidőkről - amelyekből egy jó, reggeli vagy esti időszakban lévőnek különösen nagy az értéke - egyébként nem repterek döntenek, hanem a IATA, vagyis a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség.)

Úgy volt tehát, hogy a gép nem szállhat fel egy ideig, ám nem sokkal később mégis elérhetővé vált egy időpont, ezt kihasználva a gépet Lisszabonba repülték, de üresen, hogy a beszállítással ne késsék le a felszállást, és ezáltal a retúr Lisszabon-London járatot időben tudják teljesíteni.

Az utasok viszont így öt órán keresztül várakoztak Portóban, amikor végül közölték velük, hogy a gép nélkülük szállt fel és busszal kell Lisszabonba menniük. A légitársaság közlése szerint az utasoknak ételt és italt biztosítottak, majd buszra szállították őket. Végül 9 órával a menetrend szerinti érkezés után jutottak el Lisszabonba.

Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×