eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal

Irgalmatlan sikkasztás az orosz űróriásnál

Más állami cégek is érintettek. A Roszkozmosz - bejelentése szerint - támogatta a vizsgálódást.

Jelentős, 1,6 milliárd rubeles (több mint 7 milliárd forintos) sikkasztást lepleztek le a Roszkoszmosz orosz űripari vállalatnál, valamint a fejlett polgári és katonai technológiák exportjának elősegítésére szakosodott Rosztyeh orosz állami vállalat cégeinél elvégzett ellenőrzések - derült ki az orosz főügyészségnek a szövetségi parlament felsőháza számára készített, kedden ismertetett jelentéséből.

Az elsikkasztott eszközöket a termelőbázis korszerűsítésére és a legújabb típusú fegyverek kifejlesztésére kellett volna fordítani.

Az ügyészek egy év alatt közel 19 ezer, a hadiiparhoz kötődő cégnél és állami szervnél végeztek vizsgálatot. Egyebek között források jogellenes elidegenítésére, túlszámlázásra és a határidők megsértésére találtak bizonyítékokat.

A Roszkoszmosz vezetése közölte, hogy támogatta a vizsgálatot, és a főügyészség rendelkezésére bocsátotta belső ellenőrző szolgálatának anyagait. A Rosztyeh sajtószolgálata azt állította, hogy a cégnél és leányvállalatainál 2018-ban 3,4 milliárd rubelnyi (mintegy 15 milliárd forintnyi) kár keletkezését sikerült megelőzni, és 975 millió rubelnyi (mintegy 4,3 milliárd forintnyi) eszköz visszatérítését sikerült elérni.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt hangoztatta, hogy

helytelen lenne a Roszkoszmosznál leleplezett sikkasztást Dmitrij Rogozinnal összefüggésbe hozni,

aki kevesebb mint egy éve áll a vállalat élén.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×