eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Irgalmatlan sikkasztás az orosz űróriásnál

Más állami cégek is érintettek. A Roszkozmosz - bejelentése szerint - támogatta a vizsgálódást.

Jelentős, 1,6 milliárd rubeles (több mint 7 milliárd forintos) sikkasztást lepleztek le a Roszkoszmosz orosz űripari vállalatnál, valamint a fejlett polgári és katonai technológiák exportjának elősegítésére szakosodott Rosztyeh orosz állami vállalat cégeinél elvégzett ellenőrzések - derült ki az orosz főügyészségnek a szövetségi parlament felsőháza számára készített, kedden ismertetett jelentéséből.

Az elsikkasztott eszközöket a termelőbázis korszerűsítésére és a legújabb típusú fegyverek kifejlesztésére kellett volna fordítani.

Az ügyészek egy év alatt közel 19 ezer, a hadiiparhoz kötődő cégnél és állami szervnél végeztek vizsgálatot. Egyebek között források jogellenes elidegenítésére, túlszámlázásra és a határidők megsértésére találtak bizonyítékokat.

A Roszkoszmosz vezetése közölte, hogy támogatta a vizsgálatot, és a főügyészség rendelkezésére bocsátotta belső ellenőrző szolgálatának anyagait. A Rosztyeh sajtószolgálata azt állította, hogy a cégnél és leányvállalatainál 2018-ban 3,4 milliárd rubelnyi (mintegy 15 milliárd forintnyi) kár keletkezését sikerült megelőzni, és 975 millió rubelnyi (mintegy 4,3 milliárd forintnyi) eszköz visszatérítését sikerült elérni.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt hangoztatta, hogy

helytelen lenne a Roszkoszmosznál leleplezett sikkasztást Dmitrij Rogozinnal összefüggésbe hozni,

aki kevesebb mint egy éve áll a vállalat élén.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×