eur:
393.59
usd:
367.7
bux:
66070.86
2024. április 23. kedd Béla
Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2019. február 10-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor levelet írt a Fidesz kizárását kezdeményezőknek

Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből. Írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér "a támadó nyelvezetért", de fenntartja politikai álláspontját - értesült a Reuters.

A Fidesz vezetői az utóbbi napokban többször határozottan leszögezték, hogy alapvető politikai kérdésekben a Néppárttal kialakult vita során nem tesznek engedményt. Legutóbbi, a Magyar Rádiónak adott interjújában Orbán Viktor arról beszélt: a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el, "minden másról lehet beszélgetni".

A Reuters által csütörtökön megszerzett egyik levélben Orbán Viktor felkérte a flamand kereszténydemokraták vezetőjét, Wouter Beke-t, hogy vizsgálja felül a Fidesz kizárására vonatkozó javaslatát.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI megkeresésére megerősítette a levelek hitelességét, és a Reuters azon értesülését is, hogy hasonló tartalmú leveleket küldtek el valamennyi néppárti tagpártnak, amelyek csatlakoztak a Fidesz kizárására irányuló kezdeményezéshez.

A levéllel kapcsolatban Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt mondta:

amíg van esély arra, hogy az EPP-ben megállítsák a migráció támogatására irányuló folyamatot és megváltoztassák a politikusok hozzáállását, addig "mi mindent megteszünk a magunk részéről".

Ésszerű kompromisszumokra hajlandók minden kérdésben, kivéve a migráció megállítását, valamint a határok és az európai keresztény kultúra megvédését - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×