eur:
393.86
usd:
365.08
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Pusztító vihar csapott le Németországra

Súlyos közlekedési fennakadásokat és károkat okozott az ország nyugati részén egy viharfront, több baleset is történt, egy ember meghalt.

Az Eberhard nevű front heves esőzéssel és óránkénti 110-120 kilométeres sebességű széllökésekkel csapott le az országra. A Deutsche Bahn vasúttársaság valamennyi járatát, a távolsági, a helyközi és a teherszállító vonatokat is leállította a legnépesebb tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, mert a rendkívüli időjárás miatt nem lehet garantálni a közlekedés biztonságát, és számos vasútszakasz járhatatlanná vált a vágányokra dőlt fák és leszakadt villamos vezetékek miatt.

A térség több további tartományában akadozik a vasúti közlekedés, és a vihar miatt a légi és a közúti közlekedésben is fennakadások keletkeztek.

A frankfurti repülőtéren az erős oldalszél miatt egy időre le kellett zárni az egyik leszállópályát. Aachen térségében egy autópálya-szakaszt zártak le az útpályára sodródott vastag faágak miatt.

A vihar sokhelyütt megrongálta épületek tetőszerkezetét, kicsavart fákat, ledöntött közlekedési táblákat, leszakította állványzatok borítását.

Csak Bochumban több mint 130 helyszínre riasztották a tűzoltókat. Több városban bezárták a parkokat és az állatkertet, és arra kérnek mindenkit, hogy ha csak tehetik, maradjanak otthon. Azonban így is több baleset történt.

Dortmund térségében Bestwignél meghalt egy 47 éves férfi, akinek az autójára zuhant egy kidőlő fa.

Az országos meteorológiai szolgálat (DWD) az ország legnagyobb részére figyelmeztetést adott ki, a középső és nyugati régiókban a legmagasabb fokú, vörös riasztás van érvényben. A DWD előrejelzése szerint a viharfront hétfőre virradóra hagyja el az országot, utána hideg levegő és további csapadék érkezik, az esőt havazás, havas eső válthatja.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×