INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 26. hétfő
Izsó

egyesült államok

donald trump

jeffrey rosen

Washington, 2018. november 8. Donald Trump amerikai elnök (b) Jim Acosta CNN-tudósítóhoz beszél sajtótájékoztatóján a washingtoni Fehér Házban 2018. november 7-én, az elnöki ciklus félidejében tartott, úgynevezett félidős kongresszusi választások másnapján. A Fehér Ház felfüggesztette Jim Acosta CNN-tudósító akkreditációját, miután szócsatába keveredett az elnökkel. MTI/EPA/Al Drago

Megvan Donald Trump jelöltje

Infostart

Kormányon belül találta meg a megfelelő embert az amerikai elnök.

Donald Trump amerikai elnök Jeffrey Rosent jelöli az igazságügyi miniszter helyettesének - jelentette a Fehér Házból származó információkra hivatkozva kedden a Washington Post című lap.

Rosen jelenleg a közlekedési tárca miniszterhelyettese, korábban pedig annak az ügyvédi irodának volt a munkatársa, ahol William Barr, az új igazságügyi miniszter dolgozott.

A jelenleg hivatalban lévő helyettes igazságügyi miniszter, Rod Rosenstein márciusban távozik posztjáról.
Donald Trump pénteken azon a sajtókonferencián, ahol bejelentette a rendkívüli állapot kihirdetését, "jó szerencsét" és "gyors munkát" kívánt a jelenlévő William Barrnak. Az elmúlt napokban pedig egymást követték azok a Twitter-bejegyzései, amelyekben bírálta az igazságügyi minisztérium Barr hivatalba lépése előtti munkáját.

A tárca által felügyelt vizsgálatot például, amely a 2016-os elnökválasztás idején a kampánycsapata egyes munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszást hivatott felderíteni, ismét "boszorkányüldözésnek" nevezte.

Donald Trump több bejegyzésben bírálta a tárca felügyelete alá tartozó Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) menesztett ügyvezető igazgatóját, Andrew McCabe-et. "Becstelennek" minősítette, miután McCabe egy televíziós interjúban először ismerte el nyilvánosan is, hogy

már a hivatalba lépése utáni napon elrendelte a nyomozást Donald Trumpnak az alkotmány 25. kiegészítése értelmében történő esetleges elmozdítása ügyében.

McCabe arról is nyíltan beszélt, hogy úgy vélte, az elnök "összejátszik" oroszokkal. Az elnök hazaárulásnak minősítette, hogy McCabe a most távozó Rod Rosenstein helyettes igazságügyi miniszterrel szövetkezett az elnök alkotmányos elmozdítása érdekében.

Nyitókép: MTI/EPA/Al Drago
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018