eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Donald Trump amerikai elnök (b) Jim Acosta CNN-tudósítóhoz beszél sajtótájékoztatóján a washingtoni Fehér Házban 2018. november 7-én, az elnöki ciklus félidejében tartott, úgynevezett félidős kongresszusi választások másnapján. A Fehér Ház felfüggesztette Jim Acosta CNN-tudósító akkreditációját, miután szócsatába keveredett az elnökkel.
Nyitókép: MTI/EPA/Al Drago

Megvan Donald Trump jelöltje

Kormányon belül találta meg a megfelelő embert az amerikai elnök.

Donald Trump amerikai elnök Jeffrey Rosent jelöli az igazságügyi miniszter helyettesének - jelentette a Fehér Házból származó információkra hivatkozva kedden a Washington Post című lap.

Rosen jelenleg a közlekedési tárca miniszterhelyettese, korábban pedig annak az ügyvédi irodának volt a munkatársa, ahol William Barr, az új igazságügyi miniszter dolgozott.

A jelenleg hivatalban lévő helyettes igazságügyi miniszter, Rod Rosenstein márciusban távozik posztjáról.
Donald Trump pénteken azon a sajtókonferencián, ahol bejelentette a rendkívüli állapot kihirdetését, "jó szerencsét" és "gyors munkát" kívánt a jelenlévő William Barrnak. Az elmúlt napokban pedig egymást követték azok a Twitter-bejegyzései, amelyekben bírálta az igazságügyi minisztérium Barr hivatalba lépése előtti munkáját.

A tárca által felügyelt vizsgálatot például, amely a 2016-os elnökválasztás idején a kampánycsapata egyes munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszást hivatott felderíteni, ismét "boszorkányüldözésnek" nevezte.

Donald Trump több bejegyzésben bírálta a tárca felügyelete alá tartozó Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) menesztett ügyvezető igazgatóját, Andrew McCabe-et. "Becstelennek" minősítette, miután McCabe egy televíziós interjúban először ismerte el nyilvánosan is, hogy

már a hivatalba lépése utáni napon elrendelte a nyomozást Donald Trumpnak az alkotmány 25. kiegészítése értelmében történő esetleges elmozdítása ügyében.

McCabe arról is nyíltan beszélt, hogy úgy vélte, az elnök "összejátszik" oroszokkal. Az elnök hazaárulásnak minősítette, hogy McCabe a most távozó Rod Rosenstein helyettes igazságügyi miniszterrel szövetkezett az elnök alkotmányos elmozdítása érdekében.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×