INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

harvard

angela merkel

diplomaosztó

Berlin, 2018. július 2. Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös frakcióülésén a parlament berlini épületében, a Reichstagban 2018. július 2-án. A CDU és a CSU között vita van a bevándorlás kezelésének kérdésében. (MTI/EPA/ Clemens Bilan)

Angela Merkel már tudja, hol lesz jövő május 30-án

Infostart / MTI

A német kancellár mond beszédet a Harvard Egyetem diplomaosztóján.

A hírt a Harvard Gazette, a Harvard Egyetem hivatalos lapja közölte. Larry Bacow, a Harvard Egyetem elnöke korunk egyik legelismertebb és legbefolyásosabb vezetőjének nevezte Angela Merkelt, aki szerinte sokat tett nemcsak Németország, de egész Európa történelmének alakulásáért. Mint mondta, nagyon várják őt május 30-án a Harvardra, ahol minden bizonnyal emlékezetes beszédet fog mondani.

A Harvard Egyetem diplomaosztó rendezvényeire hagyományosan felkérnek egy-egy neves embert, hogy mondjon beszédet. A korábbi évek vezető előadói között szerepelt például Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter, Oprah Winfrey televíziós műsorvezető, Michael Bloomberg volt New York-i polgármester és J.K. Rowling írónő. Merkel előtt három korábbi német kancellár - Helmut Kohl, Helmut Schmidt és Konrad Adenauer - is mondott beszédet a Harvard Egyetem diplomaosztóján.

Nyitókép: Clemens Bilan
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018