eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Berlin, 2018. július 2.Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös frakcióülésén a parlament berlini épületében, a Reichstagban 2018. július 2-án. A CDU és a CSU között vita van a bevándorlás kezelésének kérdésében. (MTI/EPA/ Clemens Bilan)
Nyitókép: Clemens Bilan

Angela Merkel már tudja, hol lesz jövő május 30-án

A német kancellár mond beszédet a Harvard Egyetem diplomaosztóján.

A hírt a Harvard Gazette, a Harvard Egyetem hivatalos lapja közölte. Larry Bacow, a Harvard Egyetem elnöke korunk egyik legelismertebb és legbefolyásosabb vezetőjének nevezte Angela Merkelt, aki szerinte sokat tett nemcsak Németország, de egész Európa történelmének alakulásáért. Mint mondta, nagyon várják őt május 30-án a Harvardra, ahol minden bizonnyal emlékezetes beszédet fog mondani.

A Harvard Egyetem diplomaosztó rendezvényeire hagyományosan felkérnek egy-egy neves embert, hogy mondjon beszédet. A korábbi évek vezető előadói között szerepelt például Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter, Oprah Winfrey televíziós műsorvezető, Michael Bloomberg volt New York-i polgármester és J.K. Rowling írónő. Merkel előtt három korábbi német kancellár - Helmut Kohl, Helmut Schmidt és Konrad Adenauer - is mondott beszédet a Harvard Egyetem diplomaosztóján.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×