eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lima, 2018. január 20.Ferenc pápa beszédet mond a híveknek a limai apostoli nunciatúra erkélyéről 2017. január 20-án. A katolikus egyházfő négynapos látogatáson tartózkodik Peruban. (MTI/EPA/Ernesto Arias)
Nyitókép: MTI/EPA/Ernesto Arias

Példátlan utazásra vállalkozik Ferenc pápa

Olyan ország meghívását fogadta el, ahol korábban még sosem járt katolikus egyházfő.

A katolikus egyházfők közül elsőként az Arab-félszigetre utazik Ferenc pápa, aki 2019 februárjában az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban tesz látogatást - közölte a Vatikán csütörtökön. A szentszéki közlés szerint a pápa elfogadta Mohamed bin Zájid Ál-Nahajan trónörökös és az ottani apró katolikus közösség meghívását. A katolikus egyházfő egy vallásközi találkozón fog részt venni.

Ferenc pápa látogatása, amely február 3-tól 5-ig fog tartani a túlnyomó többségében muszlim vallású országban,

a vallásközi béke témájára fog összpontosítani.

Paul Hinder püspök, a dél-arábiai apostoli vikariátus vezetője megköszönte az Egyesült Arab Emírségek kormányának a lehetőséget, hogy a pápa "misét mutasson be egy nyilvános helyszínen Abu-Dzabiban". Hinder szerint a misét február 5-én tartja a katolikus egyházfő.

A kereszténység vagy más, az iszlámtól eltérő vallások gyakorlása nem minden Perzsa(Arab)-öbölbeli országban engedélyezett. Míg az Egyesült Arab Emírségekben vagy Kuvaitban a keresztények imádkozhatnak templomokban vagy más, különleges engedéllyel rendelkező helyeken, addig Szaúd-Arábiában tilos az iszlámon kívül más vallás gyakorlása.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×