INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

lift

zuhanás

chicago

Valóra vált rémálom: 84 emeletet zuhant egy lift

Infostart / MTI

Nyolcvannégy emeletet zuhant egy felvonó Chicago egyik legmagasabb felhőkarcolójában, a fülkében utazó hat embert végül azonban sikerült sértetlenül kimenteni - közölte a Chicago Tribune című lap.

Az újság beszámolója szerint az eset még pénteken történt a százemeletes, 344 méter magas 875 North Michigan Avenue nevű felhőkarcolóban.

A korábbi nevén John Hancock Centerként ismert toronyház 95 emeletén hat ember, köztük egy terhes nő szállt be a liftbe egy étteremből jövet. Ahogy a fülke ajtai összezárultak, a megszokottnál jóval gyorsabb leereszkedésben volt részük. Az emberek sírtak és sikítottak rémületükben - írta a lap. A felvonót tartó egyik kábel ugyanis elszakadt, sebes zuhanásra ítélve a fülkét és utasait. A lift csak a 11. emelet közelében állt meg.

A tűzoltók egy kamera segítségével találták meg a fülkében rekedt embereket, de csak egy betonfalat áttörve sikerült kimenteni őket. A liftben tartózkodók csaknem három órát vártak a kimentésre.

A CBS televízió szerint

szinte csodával határos módon senki nem sérült meg a zuhanás során.

Az egyik névtelenül nyilatkozó utasa a Chicago Tribune-nek azt nyilatkozta, hogy olyan "élményben" volt része, mintha egy repülőgép hajtott volna végre leszállást.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018