eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Juncker: már nincs napirenden az észak-afrikai migránstáborok javaslata

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken bejelentette, hogy már nincs napirenden az a javaslat, miszerint létesüljenek Észak-Afrikában az Európai Unió segítségével migránstáborok.

Juncker erről Tuniszban beszélt sajtótájékoztatón, miután tárgyalt Jusszef Sahíd kormányfővel. Juncker szavai szerint nem csupán lekerült a napirendről a javaslat, hanem - mint mondta - "sohasem lett volna szabad felkerülnie".

Az Európai Unió vezetői júniusban kérték meg az Európai Bizottságot, hogy tanulmányozza észak-afrikai migránstáborok létesítésének lehetőségét. A táborokban addig tartózkodtak volna az EU-tagállamainak valamelyikébe igyekvők, míg célországukban el nem bírálták volna menekültkérelmüket.

Az észak-afrikai országok nem fogadták jól a táborok ötletét, és az EU-n belül is akadtak kétkedők, akik aggályuknak adtak hangot a táborok törvényességét és gyakorlati hasznát illetően.

Az észak-afrikai országok közül egyebek közt Líbia és Tunézia merült fel táboroknak helyszíneként. Líbia határozottan tiltakozott és Tunézia sem lelkesedett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×