eur:
392.82
usd:
367.89
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Földközi-tenger, 2018. október 12.A magát 16 évesnek mondó guineai Vafin és más afrikai illegális bevándorlók a Proactiva Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet Open Arms hajójának fedélzetén a délkelet-spanyolországi Motril kikötőjébe utaznak 2018. október 11-én. A migránsokat 64 kilométerre a spanyol partoktól vette fedélzetére az Open Arms, amelynek most a motrili kikötő a bázisa a Földközi-tenger nyugati medencéjében végzett, a migránsokat Európába szállító tevékenységéhez. (MTI/AP/Javier Fergo)
Nyitókép: MTI/AP/Javier Fergo

Migránsok százait mentették ki a tengerből

Spanyolországba, Almeriába és Málagába vitték a bevándorlókat a mentőhajók.

Kétszáznegyvenhat, Spanyolország partjai felé tartó bevándorlót mentettek ki szombaton több csónakról a Földközi-tengeren a spanyol fejlesztési minisztérium alá tartozó Tengerbiztonsági és Mentési Egyesület (SASEMAR) tagjai.

A SASEMAR forrásai az EFE spanyol hírügynökségnek elmondták, hogy a Guardamar Polimnia nevű hajó több művelet keretében vette fel a migránsokat, akiket Almería és Málaga spanyol városokba vittek.

A spanyol belügyminisztérium szeptember 30-i adatai szerint 2018-ban 36 674 ember érkezett illegálisan a tengeren keresztül Spanyolországba, csaknem háromszor annyi, mint tavaly.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×