eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Világűr, 2018. szeptember 26.A Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson szolgálatot teljesítő német Alexander Gerst űrhajós Flickr-oldala által 2018. szeptember 26-án közreadott kép a Trami névre keresztelt szupertájfunról szeptember 25-én. Az ötös erősségű trópusi ciklon várhatóan szeptember 30-án éri el Japán és Tajvan térségét. (MTI/EPA/ESA/NASA/Alexander Gerst)
Nyitókép: MTI/EPA/ESA/NASA/Alexander Gerst

Óriási áramszünetet okozott a tájfun

Több mint hatvanezer háztartás maradt áram nélkül Japán Honsú szigetén.

A Trami tájfun vasárnap csapott le a szigetország középső és északi részére. Tudósítások szerint legkorábban csütörtökre állíthatják helyre a megrongálódott vezetékeket.

Az áramkimaradás a legnagyobb problémát Sidzuoka prefektúra területén okozta, ahol mintegy 3,8 millió ember él, és ahol az energiahiány miatt

vasárnap óta nem működnek a lakosság vízellátását biztosító szivattyúk.

Ezekben a körzetekben az embereknek lajtos kocsikból osztanak vizet. Az áramhiány miatt mintegy 600 közlekedési csomópontban nem működnek a forgalmi jelzőlámpák, ami komoly gondot okoz a közlekedésben is.

Az országra lezúduló trópusi viharban ketten meghaltak, ketten eltűntek, 170-en pedig megsérültek. Az ország jelentős részén akadozott a közúti forgalom.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×