eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
London, 2017. május 21.Roman Abramovics, a Chelsea labdarúgóklub tulajdonosa tapsol az első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Chelsea-Sunderland mérkőzésen a londoni Stamford Bridge Stadionban 2017. május 21-én. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: ANDY RAIN

Újabb csapás Abramovicsnak

Svájc elutasította a Chelsea angol labdarúgóklub orosz tulajdonosa, Roman Abramovics tartózkodási engedély iránti kérelmét, mert az üzletember fenyegetést jelent a közbiztonságra és árthat az ország jó hírnevének - közölte a svájci média.

Abramovics hivatalosan 2016-ban nyújtott be tartózkodási engedély iránti kérelmet a Svájc déli részén található Wallis kantonbeli Verbier településén. Kérelmének megvizsgálása után a szövetségi rendőrség végül annak elutasítását javasolta - állítja a Tribune de Geneve és a 24 heures francia nyelvű regionális napilapok, amelyeket a Tamedia médiavállalat jelentet meg.

A Tamedia által összegyűjtött információk szerint a rendőrség pénzmosás bűncselekményéhez kapcsolta Abramovicsot, ezért úgy határoztak, hogy a milliárdos állandó jelenléte "fenyegetés a közbiztonságra és kockázat Svájc jó hírére nézve". A rendőrök szerint Abramovics ezenkívül bűnszervezetekkel való állítólagos kapcsolatokról is ismert.

Abramovics ügyvédje úgy reagált: ügyfelét sohasem vádolták eddig pénzmosással és soha nem állt kapcsolatban bűnszervezetekkel.

Az orosz milliárdos júniusi hírek szerint visszavonta brit tartózkodási engedélyének meghosszabbítására beadott kérelmét. Abramovics felvette az izraeli állampolgárságot, és le is telepedett Izraelben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×