eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Salzburg, 2018. szeptember 19.Angela Merkel német és Sebastian Kurz osztrák kancellár az Európai Unió salzburgi nem hivatalos csúcstalálkozójának vacsorájára érkezik 2018. szeptember 19-én. (MTI/AP/Kerstin Joensson)
Nyitókép: MTI/AP/Kerstin Joensson

Vacsora mellé a fő téma a migráció az EU-csúcson

Megkezdődött szerda este az európai uniós állam- és kormányfők salzburgi csúcstalálkozója, amelynek napirendjén elsősorban a migráció és a biztonság, illetve az Egyesült Királyság jövő évi kilépésének kérdései állnak.

A hagyományosnak számító nyitó munkavacsorán a fő téma a migráció. Értesülések szerint a résztvevők megvitatják a legújabb fejleményeket és értékelik az illegális bevándorlók számának csökkentése és a harmadik országokkal való együttműködés terén történt előrelépést.

Másnap az európai belső biztonság ügyével folytatódik az ülés, amelyen egyebek mellett a rendőrségi és igazságügyi együttműködésről, valamint a határbiztonság és a kibervédelem erősítéséről lesz szó. Theresa May brit miniszterelnök emellett beszámol majd a Szkripal-ügy állásáról is.

Az utolsó napirendi pont tárgyalásán azonban Theresa May már nem lesz jelen, csak a brit kilépés után is bennmaradó tagállamok vezetői, akik Michel Barnier uniós főtárgyalóval együtt megvitatják a Brexit folyamatának állását és a következő lépéseket.

A kétnapos csúcstalálkozó házigazdája Sebastian Kurz, az EU soros elnökségét jelenleg betöltő Ausztria kancellárja.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×