eur:
394.05
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Bologna, 2018. augusztus 6.Sűrű füst gomolyog az autópályán az észak-olaszországi Bologna város repülőtere közelében 2018. augusztus 6-án, miután eddig ismeretlen okból felrobbant egy gyúlékony anyagot szállító tartálykocsi. A jelentések szerint a Borgo Panigale kerületben bekövetkezett detonációnak halálos áldozatai és több tucatnyi sérültje van. (MTI/EPA/Giorgio Benvenuti)
Nyitókép: MTI/EPA/Giorgio Benvenuti

Tartálykocsi robbant fel az autópályán Bolognában

Eddig ismeretlen okból felrobbant egy gyúlékony anyagot szállító tartálykocsi hétfőn az észak-olaszországi Bologna város külterületén. Az olasz hírügynökség szerint két ember meghalt, több tucatnyian megsérültek.

Egyes hírügynökségek hatvan-hetven sérültről beszéltek. A tűzoltók szerint óriási tűzcsóva tört a magasba, és egy so további robbanás is történt, amikor a tűz elérte a közelben parkoló gépkocsikat. A személyi sérüléseket a lángok, a szétrepülő roncsdarabok és üvegszilánkok okozták.

A baleset Borgo Panigale kerületben, a bolognai repülőtér közelében történt egy autópályán. Az okot még nem tudják. A pálya egyik hídja részben leomlott.

A tűzoltók által közzétett képeken óriási fekete füstoszlop látszott, mindenfelé roncsok hevertek, és gépkocsik égtek egy parkolóban. A tüzet végül sikerült eloltani. A tartálykocsi vezetőjét eltűntnek nyilvánították. A baleset nem okozott zavart a repülőtér működésében.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×