eur:
392.8
usd:
366.39
bux:
66293.8
2024. április 25. csütörtök Márk

Több helyen lángol az európai kontinens

Újabb tüzek lángoltak fel Görögországban, érkeztek jelentések Németországból és Belgiumból is. Itthon is folyamatosan riasztják a tűzoltókat szabadtéri tüzekhez. Két megyében tűzgyújtási tilalmat is elrendeltek.

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe pénteken Bács-Kiskun és Csongrád megyében. Az intézkedés értelmében tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakóhelyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben található külterületi ingatlanokon. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal részletes felhívása itt olvasható.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint

idén eddig csaknem 1700 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat Magyarországon.

A tűzvész testközelből

További drámai felvételek érkeztek Görögországból, az újabb helyeken kitörő erdőtüzekről. Csütörtök esti információk szerint a 83 ember életét követelő, e hét eleji erdőtüzeket Görögországban gyújtogatás okozta, erre utaló jeleket találtak a műholdas felvételek elemzése és a helyszínen végzett vizsgálatok során. Európába egy masszív hőhullám érkezett, Franciaországban már csütörtökön mértek közel 38 fokot is. (Magyarországon jövő hétre jelzik a 34-35 fokos nappali hőmérsékleti értékeket.)

Az Athén közelében fekvő Atticában tomboló tűzvészről újabb felvétel érkezett, egy férfi a háza erkélyéről vette videóra a rémisztően gyorsan közelítő lángokat.

Athén környékéről a tüzek újabb fellángolását jelentették, majd pedig egy vihar nyomán hatalmas áradás pusztított csütörtökön Athén északi részén.

Nem csillapodnak az erdőtüzek Svédországban: csütörtökön mintegy 25 ezer hektáron pusztított erdőtűz, amely eddig becslések szerint több mint 900 millió svéd koronás (28 milliárd 350 millió forintos) "értékben" okozott kárt.

Belgiumból, Németországban Berlin környékéről is töltöttek fel erdőtűz-videót a Facebookra, és Nagy-Britanniában is égnek erdők.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×