INFORÁDIÓ
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel

ensz

bakondi györgy

terrorizmus

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Fidesz-KDNP kihelyezett visegrádi tanácskozásáról tartott sajtótájékoztatón 2017. február 16-án.

Bakondi György: a terrorizmus elleni harcban komolyan veszik a magyar álláspontot

A terrorizmus elleni harcban komolyan veszik a magyar álláspontot – hangsúlyozta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója, aki részt vett a New Yorkban tartott múlt heti terrorellenes ENSZ-tanácskozáson.

„Elég nagy egyetértés mutatkozott számos kérdésben” – értékelte a tanácskozást Bakondi György. A belbiztonsági tanácsadó a konferencián beszélt az információcsere védett rendszerének kialakításáról, az Interpol ez irányú felhatalmazásának bővítéséről és a nemzeti terrorizmusellenes koordinátorrendszer létrehozásáról. Utóbbi kialakításával olyan nemzeti megbízottakat neveznének ki, akik a rendőri és titkosszolgálati információk és tapasztalatok birtokában konkrét ügyekben működnének együtt. Bakondi György az ENSZ-tanácskozáson felhívta a figyelmet a tömeges illegális bevándorlás és a terrorizmus kapcsolatára is.

António Guterres ENSZ-főtitkár az álláspontok összefoglalásakor kiemelte a koordinátorrendszer létrehozását, a szervezet antiterrorista hivatalának feladatbővítését és az információcsere fontosságát. „Látható, hogy a konferencián elhangzottak azt hangsúlyozzák, hogy

a résztvevő nemzetek elkötelezettek a terrorizmus elleni fellépésben,

és keresik azokat a joggyakorlatokat és megoldási lehetőségeket – akár az Európai Unióban is látható együttműködési lehetőségeket – amelyek világméretekben is hatékonnyá tehetik a fellépést a terrorizmus visszaszorítására és a lakosság védelmére” – fogalmazott a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója.

Bakondi György szerint az Egyesült Államok, az ENSZ és az Európai Unió migrációkezelési gyakorlata „elfogadottnak tekinthető”. Mint mondta, a terrorista cselekmények tömegessé válása, az áldozatok nagy száma és a biztonságérzetének megingása miatt az utóbbi időben jelentősen elmozdult az uniós tagállamok álláspontja. A belbiztonsági szakértő szerint az ENSZ képes megtalálni a globális kihívásra adható hatékony válaszokat.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Bakondi György: a terrorizmus elleni harcban komolyan veszik a magyar álláspontot
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018