eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Trump készül a csúcstalálkozóra

Donald Trump amerikai elnök továbbra is tevékenyen készül tervbe vett csúcstalálkozójára Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - tudatta kedden a Fehér Ház, hozzátéve, hogy a héten Mike Pompeo külügyminiszter találkozik egy magas rangú észak-koreai tisztségviselővel, Kim Jong Csollal, aki kedden Pekingből New Yorkba indult.

Kim Jong Csol korábban az észak-koreai hírszerzés főnöke volt, jelenleg a Munkapárt Központi Bizottságának alelnöke.

Az elnöki rezidencia sajtótitkára, Sarah Huckabee Sanders bejelentette azt is, hogy amerikai küldöttség tárgyal a két Korea közötti demilitarizált övezetben egy észak-koreai delegációval.

A szóvivő közölte egyúttal, hogy Trump június 7-én hivatalában fogadja Abe Sindzó japán kormányfőt.

Trump kedden egy Twitter-üzenetében azt írta, hogy "Nagyszerű csapatot hoztunk össze tárgyalásainkra Észak-Koreával. A jelenlegi találkozókon a(z amerikai-észak-koreai) csúcstalálkozóról és egyéb témákról van szó" - tudatta.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség megjegyezte: Kim Jong Csol New York-i útja azt mutathatja, hogy előrelépés történik Donald Trump és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető eredetileg június 12-re, Szingapúrba beharangozott történelmi csúcstalálkozójának ügyében, amelyet Trump a múlt héten lemondott. Kim Dzsong Unnak küldött levelében azt írta, hogy ugyan nyitott a találkozóra, de a nyílt észak-koreai ellenséges hangvétel miatt kénytelen lemondani. Az ellenséges hangvétel többek között arra vonatkozott, Észak-Korea lehülyézte Mike Pence alelnököt, amiért az Líbiához hasonlította Észak-Korea lehetséges sorsát, nevezetesen egy diktatúra összeomlásához.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×