eur:
392.9
usd:
366.98
bux:
66114.18
2024. április 25. csütörtök Márk

Megműtötték Trump feleségét

Az amerikai first lady, Melania Trump veseműtéten esett át.

Donald Trump elnök 48 éves hitvesét a marylandi Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházban ápolják, a Fehér Ház közleménye szerint "jóindulatú vesebetegség" miatt kellett megoperálni.

Stephanie Grisham, Melania Trump szóvivőnője közölte: a műtét komplikációmentes és sikeres volt, a first lady állapota kielégítő, de a hetet még a kórházban tölti. "A first lady teljes felépülésre számít, és folytatja a gyermekek érdekében végzett munkáját" - hangsúlyozta írásos közleményében Grisham.

Donald Trump - aki a műtét idején a Fehér Házban tartózkodott - délután a Walter Reed kórházban volt, felesége betegágyánál.

First ladyként utoljára Nancy Reagant - Ronald Reagan elnök feleségét - kezelték komoly betegséggel: 1987-ben rákbetegség miatt eltávolították a mellét. Korábban Rosalynn Carternak - Carter elnök feleségének - szervezetéből távolítottak el jóindulatúnak bizonyult csomót, s Gerald Ford nejét, Betty Fordot 1974-ben szintén mellrákkal operálták.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×